KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde dün işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda bir genç plastik mermiyle yaralanırken onlarca kişi de işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi. 

Görüntülenme: 1529 Tarih: 14 Şubat 2021 15:44
KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Görgü tanıkları, Kefer Kaddum’da düzenlenen haftalık yürüyüşün başlamasının ardından işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlediğini, yürüyüşe katılanların üzerine plastik mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını, bu sırada bir gencin plastik mermiyle yaralandığını ve onlarca kişinin de bombalardan çıkan gazla boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.
 

Kefer Kaddum beldesi sakinleri Cuma günü de Yahudi yerleşimini protesto için gösteri düzenlemiş ve işgal güçlerince yıllardır kapalı tutulan ana caddeye doğru yürümüştü.
 

Belde sakinlerinin açılmasını istediği caddenin Kefer Kaddum’u çevresindeki köylere ve beldelere bağladığı, Kefer Kaddum’da yaşayanların caddenin işgal güçlerince kapalı tutulması sebebiyle büyük sıkıntılar çektikleri kaydedildi.
 

Kefer Kaddum beldesi sakinleri Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerindeki Yahudi yerleşimi faaliyetlerini protesto için her hafta cuma ve cumartesi günleri yürüyüş düzenliyor. Haftalık protesto yürüyüşleri sırasında işgal güçleriyle göstericiler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar