SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal parlamentosu Knesset üyesi fanatik milletvekili Moşe Feiglin ile 80 civarında Yahudi yerleşimci bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1760 Tarih: 14 Şubat 2021 17:04
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, işgalci milletvekilinin ve Yahudi yerleşimcilerin el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskının işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştiğini söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıklarını ve kışkırtıcı tavırlar sergilediklerini belirten İslami Vakıflar Dairesi, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde girdiklerini ve bu sabahki baskının üç buçuk saat sürdüğünü bildirdi.
 

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölme planları yapan işgal yönetimi söz konusu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen baskınlara katılımların özellikle Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günlerinde daha da arttığı ifade ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar