BDS'NİN ABD ÜNİVERSİTELERİNDEKİ FAALİYETLERİ SİYONİSTLERİ TEDİRGİN EDİYOR

Siyonist araştırmacı Miryam İlman, Amerika'daki üniversitelerde Yahudi düşmanlığı ve İsrail karşıtlığının meşru kabul edilme çabalarının artış gösterdiğini ve BDS Hareketinin (İsrail'e Karşı Uluslararası Boykot ve Yaptırım Hareketi) faaliyetlerinin Amerikalı üniversite öğrencileri arasında gitgide yayıldığını öne sürdü. 

Görüntülenme: 1301 Tarih: 12 Şubat 2021 16:13
BDS'NİN ABD ÜNİVERSİTELERİNDEKİ FAALİYETLERİ SİYONİSTLERİ TEDİRGİN EDİYOR

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist bir araştırmacı yeni bir gelişme olan ve hızla artış gösteren İsrail karşıtlığını meşrulaştırma çabalarının son zamanlarda Amerika üniversitelerinde oldukça yaygınlaşmaya başladığını öne sürdü.
New York Syracuse Üniversitesi'ne bağlı Maxwell Fakültesi Siyasi Bilimler Öğretim Üyesi Profesör Miryam İlman, Telaviv Üniversitesi'ne bağlı İsrail Milli Güvenlik Araştırmaları Merkezi tarafından yayınlanan araştırmasında, Amerika'daki birçok üniversitenin Yahudi karşıtı duygularla dolu olduğuna ve bu duyguların Siyonizm karşıtlığı altında gizlendiğine dikkat çekerek, bu durumun Amerika üniversitelerinde Anti Semitizmin oluşmasına sebep olduğunu iddia etti.
Aynı zamanda İsrail araştırmalarının Amerikan akademik çevrelerinde yapılmasına olanak sağlayan, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Üniversite Ortaklığı Ağı AEN'in müdürlüğü vazifesini de üstlenen İlman, şu düşünceleri de öne sürdü: 'Aşırı sağcı ve solcu gruplar, üniversitelerde Anti Semitizm ile ilgili bildiriler dağıtarak Amerika üniversitelerine eskisinden çok daha fazla şekilde nüfuz etmişlerdir. Üniversite ve fakülte yetkilileri, bu Anti Semitizme karşı çıkmıyor, açıkça İsrail'in ırkçılığını, baskı ve zulümlerinin tezahürünü ifade etmekle uğraşan bu faaliyetleri siyasi bir konu olarak değerlendiriyor ve buna müdahale etmenin kendi yetkilerinin dışında olduğunu söylüyorlar.
Bu girişimler bir tür ırkçılık, İsrail aleyhinde görüş ifade etme ve İsrail'i itham etmek anlamına geliyor. Bu girişimler, farklı öğrenci gruplarını İsrail'e karşı bir araya topluyor ve insan hakları savunuculuğu kisvesi altında Amerika üniversitelerinde ilerleyen bir İsrail düşmanlığına dönüşüyor. Uluslararası kuruluşların İsrail ile ilişkilerini sonlandırmasını talep eden, 2001 yılında Güney Afrika şehri Durban'da düzenlenen Sivil Toplum Örgütleri Konferansının üzerinden geçen 20 yıl sonunda, İsrail'e karşı boykot ve yaptırım propagandaları ve faaliyetleri düzenli ve sistematik olarak  hep devam etmiştir ve Amerika üniversitelerinde de bu tip faaliyetlere şahit oluyoruz. İsrail karşıtlığını meşrulaştırma ve İsrail'i reddetme çabaları devam etmektedir. Ancak bugün bazı üniversitelerde şahit olduğumuz şey oldukça yıkıcıdır.'
Bazı Amerikan üniversitelerinde, Siyonizme olan inançları ve İsrail ile olan uyumlarından dolayı, bazı yetkililerin liyakatleri  sorgulanmıştır. Bundan dolayı da İsrail taraftarlığını ilan eden öğrencilerin sayısı azalmıştır. Zira, kendileri için oldukça önemli olan, üniversitedeki bilimsel çalışmalarının engellenmesinden  korkmuşlardır.
Araştırma şu cümlelerle son buluyor:
BDS Hareketi'nin faaliyetleri Amerika üniversitelerinde devam etmektedir. BDS, Siyonist öğrencilerin Amerika üniversitelerinde faaliyetlerini engellemeye çalışmakta, onların ABD'de faaliyet gösteren Yahudi kuruluşlarındaki etkisini kırmaya  çabalamaktadır.

kudusgunu.com

Yorumlar