GASIP İSRAİL KUDÜS'TE SİYONİSTLER İÇİN YENİ BİR MAHALLE KURUYOR

İsrailli gazete, fanatik Yahudiler için işgal altındaki Kudüs'ün merkezinde inşa edilecek yeni yerleşim mahallesi planının ayrıntılarını açıkladı. 

Görüntülenme: 1677 Tarih: 12 Şubat 2021 12:53
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE SİYONİSTLER İÇİN YENİ BİR MAHALLE KURUYOR

İsrail'in Calcalist gazetesi, söz konusu planla, Kudüs'ün merkezindeki Malha ticari kompleksi yakınında 900 yerleşim biriminden oluşan yeni bir yerleşim merkezi inşa edilmek istenildiğini belirtti.

Gazete, bu minvalde başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından planın bu hafta içinde Kudüs'teki Ulusal Planlama ve İnşa Komitesi'ne sunulacağını aktardı.

Ayrıca İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, dün işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim merkezine 900 yeni konutun inşa edilmesini öngören bir planı onayladığını duyurmuştu.

Israel HaYom gazetesinin haberinde de, Kudüs Belediyesi’nin, Pisgat Zeev Yahudi yerleşim merkezini genişletmek için 107 milyon doları aşkın bir bütçe hazırladığı belirtilmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar