SİYONİST İŞGALCİLER BİR FİLİSTİNLİYİ VAHŞİCE ŞEHİT ETTİ

Batı Şeria’nın Nablus şehrinin güneyindeki Kefer Kalil beldesi sakinlerinden Azzam Cemil Amir, Yahudi yerleşimcinin araçla ezmesi sonucu şehit oldu. 

Görüntülenme: 1735 Tarih: 11 Şubat 2021 06:31
SİYONİST İŞGALCİLER BİR FİLİSTİNLİYİ VAHŞİCE ŞEHİT ETTİ

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Batı Şeria’da yer alan Ariel Yahudi yerleşim merkezinin yakınlarında yerleşimcilerin araçlı saldırısına uğrayan Filistinli Amir olay yerinde hayatını kaybetti. İşgal güçleri şehidin naaşını 1948 Toprakları’na nakletti.

Geçtiğimiz günlerde de işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim noktasındaki bir eve girmeye çalıştığı iddia edilen 34 yaşındaki Filistinli Halid Mahir Nevfel'in, bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak şehit edildiği bildirilmişti.

Nevfel ile birlikte geçen haftada işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin kurşunlarıyla şehit edilen Filistinlilerin sayısı 3’e yükseldi.

Batı Şeria’da yer alan Ariel Yahudi yerleşim merkezi, bu bölgenin en büyük yerleşim yeri olmakla beraber fanatik Yahudilerin merkezi konumundadır. 

Hemen hemen her gün insanlık dışı suçlara tanıklık eden Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler sık sık Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da çok sayıda irili ufaklı yasa dışı Yahudi yerleşim noktası bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Çoğunluğunu fanatik Yahudilerin oluşturduğu bu noktalardaki Yahudi yerleşimciler, işgalin boyunduruğu altındaki Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar