KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ HAMAS YÖNETİCİSİ ABDULBASIT EL HACC'I ESİR ALDI

Filistinlilere yönelik hukuksuz uygulamalarıyla tepki çekmeye devam eden İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin yakınlarındaki Celkamus köyünde bulunan evine düzenlediği baskında Hamas yöneticilerinden Abdulbasıt el-Hacc'ı tutukladı. 

Görüntülenme: 1296 Tarih: 11 Şubat 2021 07:44
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ HAMAS YÖNETİCİSİ ABDULBASIT EL HACC'I ESİR ALDI

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, işgal güçleri, Hamaslı lider el-Hacc'ın evine baskın düzenleyip burada aramalar yaptı. Ev içindeki eşyalara zarar veren işgal güçleri, el-Hacc'ı alıp bilinmeyen bir yere götürdü.

Daha önce de söz konusu lideri tutuklayan İsrail makamları, iki yıllık idari tutukluğundan sonra el-Hacc'ı tahliye etmişti. 

İdari tutukluk adı altında 16 yılını işgal zindanlarında geçiren Filistinli esir el-Hacc, serbest bırakıldığı her defada uzun bir süre geçmeden işgal güçleri tarafından yeniden tutuklandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan el-Hacc, bünyesini ciddi manada etkileyen birtakım hastalıklarla karşı karşıya olmasına rağmen tutuklanmakla kalmayıp diğer birçok Filistinli esir gibi esaret hayatında işkencelere tabi tutuldu.

Öte yandan el-Hacc’ın, bir gün önce Cenin'de Hamas'ın lider kadrosundan Halid el-Hacc’ın (55) İsrail askerleri tarafından bir baskının ardından gözaltına alınmasından hemen sonra tutuklanması dikkat çekti.

Abdulbasıt el-Hacc'ın tutuklanması üzerine Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin savunmasız Filistinlilere dönük sürdürdüğü sistematik tutuklamaların, Filistin halkını korkutamayacağı vurgulandı. Hamas, İsrail’e karşı verilen mücadelede Filistinlilerin sarsılmaz iradesinin galip geleceğinin altını çizdi.

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da hemen her gün çeşitli gerekçelerle gözaltı operasyonları düzenliyor.

Siyonist İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı 6 aya kadar alıkoyabiliyor.

Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar