ÜNLÜ ANALİST SADULLAH ZAREİ SİYONİST İSRAİL'İN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Qodsna'nın haberine göre, uluslararası ilişkiler uzmanı doktor Sadullah Zarei katıldığı bir radyo programında, Siyonist rejimin İran'ın füzelerinden korkusu hakkında konuştu. 

Görüntülenme: 1361 Tarih: 09 Şubat 2021 01:44
ÜNLÜ ANALİST SADULLAH ZAREİ SİYONİST İSRAİL'İN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Sadullah Zarei bölge ülkelerine karşı mutlak üstünlük kurmanın Siyonist rejimin stratejisi olduğunu belirterek şunları söyledi: "İsrail kendi bekasını bölgedeki askeri devlet stratejisine dayandırmaktadır ve bu yüzden uğursuz rejim 70 yıldır daima bütçesinin büyük bir bölümünü silaha ve askeri yapılara harcamıştır." 

Zarei, Siyonist İsrail'in elindeki 200'den fazla nükleer başlıklı füzeye değinerek şu açıklamaları yaptı: 'İsrailliler bölgenin askeri değişimine karşı çok hassasdır ve neredeyse tüm hayatı boyunca Türkiye ve Mısır gibi bölgedeki birçok ülkeye karşı üstünlük oluşturabilmiştir.'

Uluslararası ilişkiler uzmanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin askeri gücünün gelişme sürecinin onlara tedirginlik verdiğini söyleyerek şöyle devam etti: "İran yıllar önce İsrail'in gücünü geride bırakmıştır ve ülkemiz Siyonist rejim ve tüm Batı Asya'ya karşı askeri üstünlüğe sahiptir. İran'ın askeri gücü diğer ülkelerin aksine dış ülkelerin kontrolü altında değildir. Örneğin eğer Türkiye üstün bir askeri güce sahip olursa, ondan daha büyük güçler, bu ülkenin askeri gücünü kontrol ederler. Fakat bölgenin üstün askeri gücü olarak sayılan İran'ı hiçbir dış kuvvet etkileyemez ve bağımsız olarak hareket eder."

Zarei, İran ordusunun birkaç hafta önceki ve geçen ayki tatbikatlarına değinerek şunları söyledi: "Bu tatbikatlar, İsraillilerin endişelenmesine sebep oldu. Çünkü geleceklerini belirsiz ve tehlikeli olarak görüyorlar."

İsrail'in İran'ın gücü karşısında bir şey yapamayacağını dile getiren Zarei, şunları ifade etti: "İddia ve arasıra İsrailli makamların konuşmalarının dışında Siyonist rejimin elinden birşey gelmez."

Zarei ayrıca Amerika'nın bölgedeki durumuna da değinerek sözlerine şunları da ekledi: "Siyonist rejim temelde dışarıya özelikle de Amerika ve İngiltere'ye yaslanmaktadır. Eğer bu iki ülke İsrail'den desteğini çekerse bu rejim yok olur gider bugün de kendi hayatını Amerika'ya bağlı ve borçlu biliyor. Amerika'nın  bölgeden çekilme fısıltıları göz önüne alındığında, bu rejim öncekinden daha çok zayıf hale gelmiştir."

kudusgunu.com

Yorumlar