SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yahudi yerleşimciler bu sabah Selfit’in batısındaki Burgin beldesinde Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü. 

Görüntülenme: 1409 Tarih: 07 Şubat 2021 22:37
SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Yusuf Sabra isimli Filistinliye ait 30 zeytin fidanını ve zeytinliğin etrafındaki tel örgüyü söktüğünü, arazinin köşelerindeki demir direkleri çaldığını söyledi.
Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan “el-Vadat” bölgesinin Burgin beldesi ile Sarta köyü arasında yer aldığı, bölgenin yakınlarında Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde kurulu Brukhin Yahudi Yerleşkesi’nin bulunduğu ifade edildi.
Yahudi yerleşimciler ayrıca dün akşam el-Halil kent merkezindeki Tel er-Ramide Mahallesi’nde Filistinli bir genci darp etti ve Eski Belde semtinde ihlallerini görüntüleyen bir gazeteciyi hakaret ederek kovdu.
Görgü tanıkları, el-Halil’deki Ramat Yishai Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grubun Tel er-Ramide Mahallesi’nde 20 yaşındaki Heysem Teysir Ebu Iyşe’yi evinin yakınlarında bulunduğu sırada darp ettiğini, Filistinli gencin vücudunda çizikler ve berelenmeler oluştuğunu söyledi.
Filistinli gencin Yahudi yerleşimcilerin ihlallerini görüntüleyen gazeteciye hakaret eden ve küfürler savuran grubu engellemeye çalıştığı kaydedildi. 
Tel er-Ramide Mahallesi’nde 1050 Filistinlinin ve 35 Yahudi yerleşimcinin yaşadığı, yerleşimcilerin işgal güçleri tarafından sıkı bir şekilde korunduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar