MUHAMMED ALİ EL HUSİ: BİZİM TERCİHİMİZ LÜBNAN-FİLİSTİN SEÇENEĞİNDEN YANA OLMAKTIR

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin bir üyesi, “Washington’un Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ülkemize karşı gerçekleştirdiği savaşı durdurmasını bekliyoruz” dedi. 

Görüntülenme: 1308 Tarih: 07 Şubat 2021 22:05
MUHAMMED ALİ EL HUSİ: BİZİM TERCİHİMİZ  LÜBNAN-FİLİSTİN SEÇENEĞİNDEN YANA OLMAKTIR

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Biden'ın açıklamalarını sadece sözden ibaret olarak görüyoruz ve savaşın ve kuşatmanın sona ermesini bekliyoruz. 

Beklediğimiz şey, Washington'un Suudi-BAE’nin ülkemize karşı gerçekleştirdiği savaşı durdurmasıdır. 

Washington, yandaşlarına ateşkesi dayatmalıdır, Kral Salman savaşı durdurmalı ve Suudi Arabistan cesur kişilerin barışına doğru ilerlemelidir, bu durumda biz de hazır oluruz. 

Biz barış için olduğu kadar savaşmaya ve savunmaya devam etmeye de hazırız. 

Yemen’in çıkarları için görüşeceğiz, kibir veya aşağılamayı kabul etmeyeceğiz. 

Biden Yemen'deki savaşı sona erdirme taahhüdünü yerine getirmezse, bu, Amerikalı seçmenlerin güvensizliğine neden olacaktır.’ 

Muhammed Ali el-Husi, Yemen savaşının Yemen halkı üzerindeki ekonomik sonuçlarına değinerek, Yemen'deki ayrılıkla ilgili bazı açıklamaların sadece paralı askerleri çekmek için söylentiler olduğunu söyledi. 

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘Yemen halkının kendini savunma hakkı var, biz hem silah hem de insansız hava araçları yapıyoruz ve tecrübemiz var. 

Washington, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, BM Temsilcisi Martin Griffiths'in faaliyetlerinin önüne taş koydu. 

Biz bu savaştan korkmuyoruz, mücadeleye devam etmeye hazırız ama aynı zamanda barış istiyoruz.’ 

Muhammed Ali Husi aynı zamanda Irak’taki duruma da değindi ve “Iraklılara IŞİD tehdidinin Suudi Arabistan ve ABD'den geldiğini söyledik” dedi. 

El-Husi, savaş tazminatı konusuna değindi ve şunları söyledi: ‘Kuveyt'in Irak'tan aldığı tazminat gibi biz de işgalci ve saldırıda bulunan ülkelerden tazminat istiyoruz. 

Kibir ve bencillik bir yana bırakılırsa, barış görüşmelerinde tüm sorunlar çözülebilir. 

Bizim seçeneğimiz Lübnan ve Filistin direnişinin yanında olmaktır. 

Savaş sonrası aşama milletin bilincini gerektirir ve Yemen’in bağımsızlığını koruyacağız, özellikle barış aşamasında Yemen halkının daha fazla ihtiyatlı olmasını istiyoruz. 

Tüm işgalci ülkeler saldırılarını durdurursa, biz de saldırılarımızı durduracağız.’ 

rasthaber

Yorumlar