İMAM HAMENEİ'DEN ABD'YE NET MESAJ

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, "Amerika tüm yaptırımları sözde veya kağıt üzerinde değil pratikte kaldırırsa, o zaman İran nükleer anlaşma uyarınca kendi yükümlülüklerine dönecek." ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 1328 Tarih: 07 Şubat 2021 18:09
İMAM HAMENEİ'DEN ABD'YE NET MESAJ

Bu sabah Ordu Hava Kuvvetleri komutanlarını kabulünde konuşan İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Hava Kuvvetleri personelinin rahmetli İmam Humeyni ile 19 Behmen 1357 yılındaki tarihi biatının İnkılabı'ın zasferinde etkili önemli ve ilginç olaylardan biri olduğunu ve Amerikalıların yaptıkları hesapların hatalı çıktığını gösterdiğini belirterek, İnkılab'ın hızlı hareketinin sürmesinin halkın sahnedeki varlığı, aralıksız çaba, özellikle yetkilileri arasında kelime birliği , İlahi vaada güvenmek  ve pratikte milli güç bileşenlerine bağlı olduğunu vurguladı.

ABD'deki son skandal olaylar ve Trump'ın yenilgisine dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, bu olayların Amerika'nın haysiyet, kudret ve siyasi ve toplumsal düzeninin çöküşü olarak niteleyip, Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin nükleer anlaşma ve yaptırımlar hakkındaki sözlerine dikkat çekerek, 'Yaptırımlar konusunda, her şeyden önce İslam Cumhuriyeti'nde, Avrupa'da veya ABD'de olsun, boş konuşan ihmalkar insanları kimse dinlemiyor. İkinci olarak, mantıklı konuşmak istersek, ABD ve Nükleer Anlaşma'daki tüm yükümlülüklerini ihlal eden üç Avrupa ülkesinin şart koyma hakkı yoktur. Onlar bu anlaşma kapsamındaki hiçbir yükümlülüklerini yerine getirmemişlerdir' diye konuştu.

Ayetullah Hamanei konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Koşul koyma hakkına sahip olan taraf, İran'dır. Çünkü İslam Cumhuriyeti tüm yükümlülüklerini yerine getirdi. Nükleer Anlaşma'nın devamı için şart koşma hakkımız var ve biz bu şartı yaptık ve dedik. Kimse de bundan sapmasın.

İran'ın Nükleer Anlaşma kapsamındaki taahhütlerine dönmesini istiyorlarsa, ABD pratikte yaptırımları tamamen kaldırmalı ve sonra yaptırımların düzgün bir şekilde kaldırıldığını doğrulayıp görmeliyiz. O zaman biz Nükleer Anlaşma çerçevesindeki taahhütlerimizi uygulamaya döneceğiz. Bu İran'ın kesin politikasıdır ve ülke yetkilileri de bunun üzerinde görüş birliğine sahipler'.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında Amerika'nın İran'a yönelik hesap hatasının sürdüğüne temasla, onların hala İran milletini doğru şekilde tanımadıklarını, bunun bariz örneğinin 88 yılındaki fitneye Amerika'nın Demokrat Başkanı'nın işin bittiğini sandığı için resmen destek vermesi olduğunu kaydetti.

İran'ı tüm zamanların en ağır yaptırımlarıyla yıpratmanın Amerika'nın başka bir hesap hatası olduğuna dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, "İşte o bir numaralı aptallardan biri iki sene önce Ocak 2019 bayramını Tahran'da kutlayacağız, demişti. Ancak bugün o zat kendi tarih çöplüğüne atılmış ve başkanı da skandal bir şekilde tekmeyle Beyaz Saray'dan atılmış, Oysa İran İslam Cumhuriyeti Allah'ın lütfuyla dimdik ayakta durmakta." açıklamasında bulundu.

Ayetullah Hamanei ayrıca başta Siyonist rejim başta olmak üzere bölgede Amerika'ya bağımlı rejimlerin telaşı ve saçmalıklarının Amerika'nın iç ve uluslararası arenada çökme gerçeğinden kaynaklanan endişeleri yüzünden olduğunu beyan etti.

parstoday

Yorumlar