HAMAS ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ'NİN FİLİSTİN KARARINDAN MEMNUN

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Siyonist İsrail’in 1967’de işgal ettiği Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğuna dair karar verdi. 

Görüntülenme: 1188 Tarih: 06 Şubat 2021 16:43
HAMAS ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ'NİN FİLİSTİN KARARINDAN MEMNUN

Hamas'ın Yurtdışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs dâhil Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturmaya yetkili olduğu yönündeki kararını övgüyle karşıladı.

Konu hakkında yaptığı basın açıklamasında Hamaslı yönetici Murra, “Filistin halkının haklarını destekleyen, özgürlüklerini savunan ve onlara adalet sağlayan uluslararası hukuki nitelikteki her karar; insani değerler, insan hakları sözleşmeleri, işgal altındaki sivilleri himaye etme ve savaş suçlularını soruşturma ilkeleriyle bağdaşan münasip kararlardır.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası basında Hamas’ın öne çıkan isimlerinden Murre, dürüstlük, adalet ve insaf sahibi her mahkemenin, Filistin halkının ve haklarının yanında duracağından emin olduklarının altını çizdi.

İşgal rejiminin sayısız hukuksuzluğa imza attığını belirten Murre, Filistin halkının, İsrail’in ve lider kadrosunun Filistin halkına karşı işledikleri suçlardan yargılanacağı günü dört gözle beklediğine vurgu yaptı.

Murre, Filistin halkının 70 yıldan fazla süredir zulüm, çile ve terörden ızdırap duyduğunu belirterek, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği savaş suçları, zulüm ve terörü sonlandırmak için her koldan harekete geçmeye çağırdı. Murre, İsrail'in planlarına karşı durmak için ellerinden gelen tüm imkânları kullanacaklarını kaydetti.

Açıklamasında Hamaslı yönetici, Siyonist otoriteyle liderlerinin, Filistin halkına karşı organize terörizm uyguladığını, haklarını çaldığını ve en iğrenç suçları işlediğini belirterek, İsrail’in çoğu kez uluslararası sessizlikten cesaret alıp Filistinlilere karşı şiddetin dozunu artırdığını vurguladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Siyonist İsrail’in 1967’de işgal ettiği Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğuna dair karar verdi.

Buna göre, abluka altındaki Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs, soruşturmaya dâhil edilen Filistin toprakları içerisinde yer alıyor. Bu kararla birlikte UCM savcılarının işgalci İsrail'in askeri operasyonlarına yönelik savaş suçu soruşturması açabilmelerinin önü açılmış oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar