FİLİSTİNLİ ŞEHİDİN ANNESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ramallah'ın Ras Karkar beldesinde bugün sabahın erken saatlerinde şehit edilen Halid Mahir Nevfel’in ailesi, bunun işgal askerleriyle Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen bir tasfiye ve infaz olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1254 Tarih: 05 Şubat 2021 09:06
FİLİSTİNLİ ŞEHİDİN ANNESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Şehidin evli ve bir çocuk babası olduğunu aktaran aile, Nevfel’in, şafak vaktinde arazisinin olduğu er-Risan tepesi bölgesine gittiği, oraya vardığı anda işgal askerleri ve fanatik yerleşimciler tarafından şehit edildiğini belirtti.

Evli ve 4 yaşında bir çocuk babası olan 34 yaşındaki Nevfel'in Filistin Maliye Bakanlığı'nda görev yaptığı kaydedildi.

Şehidin tamamen silahsız olduğunu belirten aile, işgal askerlerinin, Nevfel’i söz konusu bölgeden uzaklaştırmak veya tutuklamak yerine, öldürme tehlikesi arz etmediği halde kendisini öldürerek yeni bir insanlık suçu işlediğini vurguladı. 

Yerel kaynaklar, Nevfel’in bu sabah, yakın zamanda işgal edilen ve üzerinde Yahudi yerleşim merkezi kurulan er-Risan tepesi yakınlarında bir yerleşimcinin ateş açmasıyla şehit düştüğünü duyurmuştu.

Diğer yandan İsrail’de yayın yapan Ynet' adlı internet haber sitesi ise, şehidin arabasıyla yerleşim bölgesine gelip yerleşimcinin evine girmeye çalıştığı için ateş edilerek öldürüldüğünü iddia etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar