SİYONİST İŞGALCİLER BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Ramallah'ın kuzeybatısındaki er-Risan tepesinde bir Filistinli, bugün sabahın erken saatlerinde, bir yerleşimcinin kurşunlarıyla şehit edildi. 

Görüntülenme: 1317 Tarih: 05 Şubat 2021 18:35
SİYONİST İŞGALCİLER BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Ramallah’ın Ras Karkar beldesi Meclis Başkanı Rabi Ebu Fahide, işgal güçlerinin 34 yaşındaki Halid Mahir Nevfel’in şehadet haberini babasına bildirdiğini belirtti.

Fahide, Siyonist işgal güçlerinin bölgeye baskın düzenleyip şehidin naaşına el koyduğunu, ardından kişisel eşyalarını ve kan izlerini görmeleri için şehidin babasını ve kardeşini olay yerine götürdüğünü aktardı.

Yerel kaynaklar, şehit Nevfel’in yakın zamanda işgal edilen ve üzerinde Yahudi yerleşim merkezi kurulan er-Risan tepesi yakınlarında bulunduğunu ve bir yerleşimcinin kendisine ateş açtığını belirtti.

Şehidin, Maliye Bakanlığı'nda çalışan bir memur olup evli ve bir erkek çocuk babası olduğu öğrenildi.

Diğer yandan İsrail’de yayın yapan Ynet' adlı internet haber sitesine göre ise, söz konusu Filistinlinin şahsi arabasıyla Yahudi yerleşim alanına giriş yapıp yerleşimcilerin evine girmeye çalıştığı ve bu nedenle bir yerleşimcinin kendisine ateş açıp öldürdüğü ileri sürüldü.

Haber sitesi, Yahudiler tarafından el konulan Batı Şeria'daki tarım arazilerini ve yerleşim yerlerini Filistinlilerden himaye etmek için buralarda çeşitli tarım çiftliklerinin kurulduğunu ve bu çiftliklerde bir veya iki Yahudi yerleşimcinin istihdam edildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz Pazar, Beytülahim’in güneyindeki Gush Etzion Kavşağı’nda, işgal askerini bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla bir Filistinli işgal güçlerince şehit edilmişti. Ayrıca birkaç gün öncesinde de 17 yaşındaki bir çocuk bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar