GENERAL EMİR HATEMİ: ABD VE SİYONİST REJİM TERÖRİZMİ KULLANIYOR

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Emir Hatemi, ABD ve Siyonist Rejimin fırsatı buldukça terörizmi kullanarak nüfuzlarını arttırmak peşinde olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1261 Tarih: 04 Şubat 2021 17:40
GENERAL EMİR HATEMİ: ABD VE SİYONİST REJİM TERÖRİZMİ KULLANIYOR

Hint Okyanusuna kıyısı olan ülkelerin Savunma Bakanları toplantısında konuşan General Hatemi, dünyada son 10 yılda olanlara bakıldığında dünyanın nedenli yeni bir düzene ve mevcut kutuplaşmalardan kurtulmaya ihtiyacı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hatemi son 10 yılda olanların egemen güçlerin sundukları modellerin şiddet, radikalizm, terörizm, ölüm, sınır ihtilafları, savaş, yıkım ve istikrarsızlıktan başka sonucu olmadığını gösterdiğini söyledi.

Dünyanın son yıllarda iş bilmez, beceriksiz, isyankar ve nefret yayan hakimlerin özellikle büyük ve etkili ülkelerde işbaşına gelmesi ile ne denli tehlikeli hale geldiğinin herkes tarafından görüldüğünü ifade eden General Hatemi, Dünya Sağlık Örgütünden, uluslararası anlaşmalardan çıkmanın, BM’ye saldırmanın büyük güçlere ve onların sorumluluk kabul etmelerine güvenilmemesi gerektiğini gösteren örnekler olduğunu söyledi.

Şehit Süleymani, Fahrizde ve El Mühendis terörlerine değinen General Hatemi, ‘’ Devlet terörünü icat edenler, güvenilmez olduklarını göstermekle kalmayıp, terörizmle mücadele gibi insani ilkelere de hainlik yaptıklarını gösterdiler. ‘’ dedi.

İran’ın Hint Okyanusu, Fars Körfezi, Umman Denizi ve Hürmüz Boğazındaki eşsiz stratejik konumuna değinen Hatemi, İran’ın bu bölgeyi kendi ve bölgenin ilerlemesi ve güvenliğinde kullanmak istediğimi söyledi./

Bu arada, İran ve Hindistan savunma bakanları ikili, bölgesel ve uluslararası konularda işbirliğini geliştirmeyi görüştü.

Savunma Bakanı General Emir Hatemi Perşembe günü Hindistan Savunma Bakanı Racenat Sing’le gerçekleştirdiği görüşmede iki milletin sömürü ve istikbara karşı mücadeleleri İran ve Hindistan’ın ortak kültürü ve tarihi olduğunu belirterek şöyle dedi:

İki ülkenin başta savunma ve güvenlik alanlarında işbirliğini geliştirmek üzere mevcut kapasiteleri kullanmak, iki milletin ve bölgenin çıkarları doğrultusunda bir zarurettir.

Görüşmede Hindistan Savunma Bakanı Sing de iki ülkenin tarihi ilişkilerine değinerek, başta savunma alanı olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğini korumalarını ve geliştirmelerini vurguladı.

Savunma Bakanı General Hatemi geçen Salı günü Hindistan’a gitti. General Hatemi uluslararası havacılık fuarının açılış törenine katılmanın yanı sıra Hindistan’ın savunma yetkilileri ile temaslarda bulundu.

parstoday

Yorumlar