'21. YÜZYILDA FATIMA OLMAK' TEMALI ÖDÜLLÜ EDEBİ METİN YARIŞMASI (DAVET)

‘Edebi Metin Yarışması’na yazıların en geç 21 Şubat 2021 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor. Gönderilen yazılar öykü, deneme gibi farklı yazı türlerinde de olabilir. Birinciye 1500 tl ödül var… 

Görüntülenme: 1260 Tarih: 03 Şubat 2021 21:49
'21. YÜZYILDA FATIMA OLMAK' TEMALI ÖDÜLLÜ EDEBİ METİN YARIŞMASI (DAVET)

21.yy’da Fatıma Olmak, konulu ‘Edebi Metin Yarışması’na yazıların en geç 21 Şubat 2021 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor. Gönderilen yazılar öykü, deneme gibi farklı yazı türlerinde de olabilir. Birinciye 1500 tl ödül var…

Yarışmanın asıl amacı; genelde insanlığa özelde de kadınlara rol-model olarak Hz. Fatıma(s.a)’yı tekrar tanımak ve güncel bir bakışla keşfetmektir. Hayata dair sorumluluklarımızı yerine getirirken Hz. Fatıma(s.a)’nın şahsiyetinden nasıl istifade edebiliriz?

Yarışma Kuralları:

Yarışmaya kadın/erkek isteyen herkes katılabilir.

Gönderilen düz yazılar öykü, deneme gibi farklı yazı türlerinde de olabilir. Ancak tüm gönderilen yazılar tek bir kategori altında değerlendirmeye tabii tutulacaktır.

Her katılımcı sadece 1 (bir) yazı ile katılabilir ve her eserin sadece bir yazarının olması şartı aranır.

Yarışmaya katılan eserlerin yazı dili Türkçedir. Yazı dilinde Türkçe kelimelerin kullanılmasına özen gösterilmeli, özgün terimler ise dipnot olarak açıklanmalıdır. Metnin gönderilen hâli, yazarı tarafından gözden geçirilmiş son hâli olarak algılanacak ve bu hâlinde yazım yanlışları ve anlatım bozuklukları olmaması, noktalama işaretlerinde hata yapılmaması veya hatanın en az seviyede olması ana fikirden sonra önem arzetmektedir..

Metnin uzunluğu en fazla 4 sayfa olmalı ve mutlaka yazıya uygun bir başlık eklenmelidir.

Yazılar, bilgisayarda A4 boyutunda, yazım kurallarına uygun, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto büyüklüğünde, bir satır aralığında yazılmalı ve Word (docx) dosya formatında gönderilmelidir. 

Metin içerisinde alıntı yapılmışsa, bunlar metnin sonunda KAYNAKLAR kısmı açılarak belirtilmesi önerilmektedir. Kaynaklar, metin uzunluğu sınırına dahildir. Ancak, belirtilmelidir ki, çok fazla kaynağa dayandırılarak; “akademik” sayılabilecek nitelikte düzenlenmiş metinler beklenmemektedir.

Daha önce yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış eserler yarışmaya katılamaz. Aksine davranış, kural ihlali sayılır.

Başvuru maili: [email protected]             

[email protected] 

Birincilik Ödülü: 1500 Lira

İkincilik Ödülü: 1000 Lira

Üçüncülük Ödülü: 500 Lira

Tüm Katılımcılara Mektebimmateryallerden Sürpriz Hediyeler Gönderilecektir.

Not: Yarışma Mektebimateryaller ve gönüllü kişilerin desteği ile düzenlenmektedir.

ekrangazetesi.com

 

Yorumlar