ŞEYH İSA KASIM'DAN TRUMP VE MACRON'A TEPKİ

Bahreyn İslami Hareketi Lideri Şeyh İsa Kasım pazartesi günü yaptığı açıklamada, Washington'un İmam Rıza (as) Külliyesi’ni boykot etme eylemini kınayarak, "Trump" ve "Macron" gibilerini semavi dinlerin takipçileri arasında savaş çıkarmaya çalışan iblisler olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1364 Tarih: 02 Şubat 2021 17:21
ŞEYH İSA KASIM'DAN TRUMP VE MACRON'A TEPKİ

Şeyh İsa Kasım bu açıklamada, ABD eski Başkanı Donald Trump'a duyduğu tiksintiyi dile getirdi ve onu aptal ve cahil olarak nitelendirerek şu ifadelerde bulundu: ‘Trump, hakikate, adalete, barışa, hatta halkına ve yeryüzündeki ilahi nimetlere karşı her türlü zulüm, küfür, cehalet, yanlış hesaplama ve kötülük yapmak için elinden geleni yaptı ve dünyanın birliğini yok etmek için hiçbir çabadan kaçınmadı.  

Trump, yönetiminin uğursuz günlerinin sonuna doğru, İmam Rıza (as) Külliyesi’ne düşmanca ve kinci bir saldırı başlattı. Bu kutsal mekâna yaptırım ve maddi ceza uygulamak yalnızca, tevhit kelimesinin ve tüm insanlığın yoksun olduğu ve ihtiyaç duyduğu fikri ve manevi ışıltının yararınadır. 

"İmam Rıza’nın (as) Meşhed’i ne askeri bir cephe ne de savaş alanlarını beslemek isteyen bir siyasi parti veya ekonomik kurumdur. Orası sadece, yeryüzündeki ilahi ışıltının kaynağıdır. Bu mekanın parası sadece, tevhit kelimesinin ve ilahi değerlerin açıklanması ve yayılması ve muhtaç ve savunmasızlara yardım edilmesi için kullanılan, mümin insanların yaptığı bağıştan ve mali yardımdan gelmektedir. 

Bu barbarca çirkin suçun zaman açısından Trump adına kayıt altına alınacağı doğrudur, ancak bu aslında tüm Amerikan siyasi sisteminin suçudur ve Trump'tan sonra yine gücünde kaldığı sürece tüm Amerika'nın suçu sayılacak ve bu büyük şeytanın diğer suçları arasında olacaktır.  

Amerika Birleşik Devletleri'nden Trump ve Fransa'dan Macron gibiler gerçekten de tüm semavi dinlere düşmanlık yaparak dinler arasında savaş çıkarmak isteyen Şeytanlardır. Bu nedenle, bu dinlerin tüm takipçileri onları gerçek düşmanları olarak görmelidir.’ 

Daha önce Bahreyn Alimler Birliği de ABD'nin İmam Rıza (as) Külliyesini boykot etme eylemini kınayan bir açıklamasında, bunu kışkırtıcı ve benzeri görülmemiş bir eylem olarak nitelendirdi. 

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bu, milyonlarca Şii Müslümanın, özellikle de dünyanın dört bir yanındaki Ehl-i Beyt (a.s.) takipçilerinin duygularını incitmek için eşi görülmemiş ve kışkırtıcı bir eylemdir ve aynı zamanda kutsallara ve dini şahsiyetlere ve sembollere saygı ile ilgili uluslararası kararların da utanmazca ihlalidir. 

ABD hükümetinin bu akıl almaz ve zorbaca eylemi yalnızca, bölge halklarının öfkesini arttıracak ve ABD'nin terörist istikbarına karşı çıkmalarına neden olacaktır.’ 

ABD Hazine Bakanlığı, 24 Aralık 2020’de İmam Rıza (as) Külliyesi’ni ve mütevellilerini yaptırım listesine aldı. 

rasthaber

Yorumlar