GASIP İSRAİL BAE ARACILIĞIYLA SOKOTRA ADASINI YAĞMALIYOR

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Siyonist rejimin BAE'yi örtüsü altında Sokotra takımadalarının zenginliğini yağmaladığını belirtti. 

Görüntülenme: 1201 Tarih: 31 Ocak 2021 22:48
GASIP İSRAİL BAE ARACILIĞIYLA SOKOTRA ADASINI YAĞMALIYOR

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nden bir bakan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Güneydoğu Yemen'deki Sokotra adasında Siyonist rejimin faaliyetlerini gizlediğini belirtti.

El-Mesire haber sitesine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanı Zekeriya el-Şami, bir dizi Yemenli ulaştırma yetkilisiyle yaptığı toplantıda, BAE hükümetinin Sokotra takımadalarındaki düşmanca saldırganlığını konusunda açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Yemen Cumhuriyeti'nin kıta sahanlığına yönelik saldırıları ve Somali'nin Yemen'deki petrol arama blokları konusundaki duruşa ve sınırları saldırganlardan korumanın önemi vurgulandı.

Zekeriya el-Şami, "Yemen kıta sahanlığı, uluslararası uzmanlar ve teknisyenler tarafından tanımlanmaktadır." açıklamasında bulundu.

Yemenli bakan, "BAE'nin himayesinde faaliyet gösteren İsrail rejimi, Sokotra takımadalarında doğal kaynaklarını yağmalamak ve Sokotra'nın coğrafi konumundan ve petrol, tıp ve turizm servetinden ve diğer varlıklarından yararlanmak için faaliyet gösteriyor." dedi.

Sokotra, Yemen'in altı takımadasındaki en büyük adadır. Kızıldeniz'in önemli ticaret yoluna bakan, Afrika kıtasına ve bölgenin olağanüstü ticari ve askeri önemini iki katına çıkarmış, Bab el-Mandeb Boğazı'na bitişik, Hint Okyanusu'nun kuzeybatısında yer almaktadır.

rasthaber

Yorumlar