BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi ve Filistinli gençleri gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1290 Tarih: 31 Ocak 2021 07:23
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin el-Halil kentinde Filistinli bir genci kentin güneyindeki askeri kontrol noktasından geçmek isterken gözaltına aldığı bildirildi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 22 yaşındaki Basil Davud Ebu Subeyh’i el-Halil’in güney girişinde yer alan el-Fahs bölgesindeki askeri kontrol noktasında gözaltına aldığını ifade etti.
İşgal güçleri dün gece Nablus’un güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında da Filistinli iki genci gözaltına aldı.
Yerel kaynaklar, kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin gece yarısından sonra Balata Mülteci Kampı sakinlerinden Imran Haşşaş ve Muhammed Kayid Haşşaş isimli gençleri gözaltına aldığını belirtti.
İşgal güçleri ayrıca Cenin’in güneyindeki Kabatiye beldesine baskın düzenleyerek Ahmed Ali Zekarine, Beşşar Ebu’r-Rab ve Muhammed Ebu’r-Rab isimli gençleri gözaltına aldı.
İşgal güçlerinin beldeye düzenlediği baskın sırasında Filistinli gençler ve işgal askerleri arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde ateş açtığı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar