BİNLERCE FİLİSTİNLİ REFAH KAPISININ AÇILMASINI BEKLİYOR

Gazze Şeridi’nde 7 binden fazla acil ihtiyaç sahibi Filistinli Refah Sınır Kapısı’nın açılmasını beklerken binlerce kişi de Gazze'ye dönmeyi umut ediyor. 

Görüntülenme: 1376 Tarih: 30 Ocak 2021 09:32
BİNLERCE FİLİSTİNLİ REFAH KAPISININ AÇILMASINI BEKLİYOR

Mısır yönetimi, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı’nı en son 27 Kasım 2020’de 3 günlüğüne istisnai olarak çift yönlü açmıştı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sınır kapısının 3 günlüğüne açılmasıyla Gazze Şeridi'nden 2 bin 696 kişinin ayrıldığı, 829 kişinin dönüş yaptığı ve Mısır makamlarının 223 kişinin de Gazze'den geçişine izin vermediği belirtilmişti.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, geçtiğimiz pazartesi bakanlığın Refah Kapısı’nın açılması için Mısır yetkililerinden onay beklediğini ancak henüz bir sonucun çıkmadığını duyurmuştu. 

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı, Mart ayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında çift yönlü geçişlere kapatılmıştı. Geçen yıl Mart ayından bu yana sadece söz konusu kapı yalnızca 88 gün o da kısmen açıldı.

Yaklaşık 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze'nin dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar