YEMEN HALKI HAYKIRDI: ABD TERÖRİZMİN ANASIDIR

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi, ABD'nin Yemen halkını öldürdüğünü, ancak kendisini her zaman siyasi bir arabulucu olarak gördüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 1220 Tarih: 26 Ocak 2021 22:15
YEMEN HALKI HAYKIRDI: ABD TERÖRİZMİN ANASIDIR

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu üyesi Ali el-İmad, bu hareketin direnişin merkezinde yer alması nedeniyle ABD'nin sözde teröristler listesine dahil edildiğini vurguladı. 

Ali el-İmad, el-Ahd Haber sitesine şunları söyledi: ‘Bu yaptırımların ikinci nedeni, Ensarullah'ın dünyadaki sömürge ülkeleriyle mücadele için bir plan yapmış olmasıdır ve bu tür yaptırımlar Amerikan demokrasisi açısından doğru bir eylemdir. 

Amerika Birleşik Devletleri, muhalifleriyle, yaptırımlar, cinayetler veya savaş çıkararak karşı karşıya geliyor. Ensarullah’ın kurucusu Hüseyin el-Husi, "Amerika'ya Ölüm ve İsrail'e Ölüm" sloganını bir başlık haline getirdi. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bu kararı, kendisinin ve ABD hükümetinin başarısızlığının işaretlerinden biriydi ve böyle bir hareket ABD'yi daha da batağa sürükleyecektir. 

Amerika Birleşik Devletleri Yemen halkını öldürüyor ama kendisini her zaman siyasi bir arabulucu olarak görüyor. Dünya, Ensarullah’ın Yemen toplumuna ve köklü tarihine dayandığını ve bu ülkenin böyle kararları kabul etmeyeceğini biliyor. 

Uluslararası toplum ve tarihi olan ülkeler bu kararı onaylamayacaktır Amerika Birleşik Devletleri'nin bir tarihi olmayabilir ama Avrupa, Asya, Rusya ve Doğu Asya ... Yemen ve Yemen halkının terörist olarak adlandırılmasının ne demek olduğunu çok iyi biliyor.  

Sorunlarımızın, bize dayatılan kuşatmanın ve bize karşı yürütülen savaşların arkasında ABD olduğunu çok iyi biliyoruz ... ancak bu karar bize baskı yapamaz.’ 

Rasthaber

Yorumlar