ÜRDÜN'DEN KORSAN İSRAİL'E PROTESTO NOTASI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Mescidi Aksa’ya yönelik ihlal ile baskınları durdurması ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin egemenliğine saygı göstermesi için İsrail rejimine diplomatik kanallardan protesto notası verdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1163 Tarih: 25 Ocak 2021 02:06
ÜRDÜN'DEN KORSAN İSRAİL'E PROTESTO NOTASI

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisi koruması altında ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesi ve provokatif eylemlerini kınayan Dışişleri Bakanlığı, konu hakkında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin, Aksa’da bulunan Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nin mermerlerini ve iç sütunlarını onarma çalışmalarının tamamlanmasına engel olmasına sert tepki gösterdi.

İsrail’in, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’ne karşı yürüttüğü hukuksuz uygulamalarının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Bakanlık Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, "Mescidi Aksa ve çevresindeki tüm restore ve bakım çalışmaları yalnızca Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin yetkisindedir." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Doğu Kudüs'te işgalci bir güç olarak bulunduğunu hatırlatan el-Fayiz, Siyonist İsrail'in sorumluluklarına ve uluslararası hukuka bağlı kalması gerektiğini kaydetti.

İsrail güçleri, dün (25 Ocak Pazar) sabah Mescidi Aksa'nın sınırları içinde yer alan Kubbetu’s-Sahra Mescidi’ne baskın düzenleyerek, ibadethanedeki mermer ve iç sütunların restorasyon çalışmalarını engellemiş ve burada çalışan işçileri gözaltına almakla tehdit etmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nin yanı sıra kubbe, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescidi Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescidi Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar