SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE FİLİSTİNLİ ÇOBANLARA SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1291 Tarih: 25 Ocak 2021 23:13
SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE FİLİSTİNLİ ÇOBANLARA SALDIRDI

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria’da terör estiren Yahudi yerleşimciler bugün el-Halil’in güneyindeki Yatta’nın doğusunda yer alan Suddetu’s-Sağle bölgesinde Filistinli çobanlara saldırdı.
 

Mesafir Yatta ve el-Halil’in güneyinde yer alan bölgelerdeki Koruma ve Direniş Komiteleri Koordinatörü Fuad el-Ammur, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Yatta’nın doğusundaki araziler üzerinde kurulu Ma’on ve Karmiel Yahudi yerleşkeleri sakini yerleşimcilerin Mesafir Yatta’daki Suddetu’s-Sağle bölgesinde çobanlara saldırdığını ve sürülerin meralara girmesini engellediğini bildirdi.
 

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinli çobanlara saldırarak ve sürülerinin meralara girmesine izin vermeyerek Filistin hayvancılığına darbe vurmak istediğine dikkat çeken el-Ammur, Filistinli yüzlerce ailenin tek gelir kaynağının hayvancılık olduğunu hatırlattı.
 

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria'da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde müdahalede bulunarak Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar