SUUDİ ARABİSTAN HAMASLI ESİRLERİ SERBEST BIRAKMIYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) temsilcisi Muhammed El-Hudari'nin ailesi, aradan geçen iki yıla rağmen El-Hudari'nin özgürlüğüne kavuşacağı umuduyla bekleyişini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 1384 Tarih: 19 Ocak 2021 08:21
SUUDİ ARABİSTAN HAMASLI ESİRLERİ SERBEST BIRAKMIYOR

4 Nisan 2019 tarihinde kendi oğlunun da dâhil olduğu 60 kişi ile birlikte Suudi Arabistan tarafından tutuklanan El-Hudari hakkında bugün düzenlenecek yeni duruşmada kesin bir kararın çıkması bekleniyor.

83 yaşındaki Muhammed El-Hudari'nin kardeşi Abdulmacid El-Hudari, Suudi Arabistan Krallığı Savcılığı’na delillerini sunduğunu ve esirler hakkında duruşmadan çıkacak kararı beklediklerini açıkladı.

Abdulmacid El-Hudari, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, avukatlarının, kötü sağlık durumu nedeniyle Muhammed El-Hudari'nin evde karantinaya alınması için daha önce mahkemeye talepte bulunduğunu ve yargıcın bunu kabul ettiğini ancak mahkeme başkanının bulunmaması nedeniyle uygulanmadığını belirtti.

Açıklamasının devamında Abdulmacid, “Şimdiki duruşmada mahkemenin bir başkanı bulunduğu için ağabeyim ve oğluyla ilgili akıllıca bir karar verilmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Dr. Muhammed El-Hudari ailesiyle birlikte 25 yıldan beri Suudi Arabistan'da ikamet ediyor. Bu süre içinde sürekli Filistin davasına hizmet etti ve Suudi Arabistan ile Filistin halkı arasında kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için sürekli çaba harcadılar.

Ailesi, dünyada gittikçe yayılan korona salgını karşısında Muhammed El-Hudari'nin ve 48 yaşındaki oğlu Dr. Hani'nin hayatından endişe ediyor.

Ailesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada Muhammed El-Hudari'nin aynı zamanda on yıldan beridir prostat kanserinden muzdarip olduğuna dikkat çekti. Dolayısıyla korona virüsü karşısında hem yaşlılığından hem de kanser hastası olmasından dolayı birinci derecede risk altında olanlar arasında yer alıyor.

Merkezi Cenevre'de bulunan Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi de 6 Eylül 2019'da yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın aralarında Hudari'nin de bulunduğu 68 Filistinli ve Ürdünlüyü gerekçesiz gözaltında tuttuğuna dair bilgiler vermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar