SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler bu sabah işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya girip ayin yaparken işgal güçlerinin de Kudüslü bir eski esiri el-Vâd Caddesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi. 

Görüntülenme: 1775 Tarih: 17 Ocak 2021 11:54
SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüslü kaynaklar, korona tedbirleri bahanesiyle kent sakinlerinin serbest dolaşımına izin verilmezken 14 Yahudi yerleşimcinin bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildirdi.
İşgal güçleri, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama ve ağır şartlar getirirken Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına izin veriyor.
Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah 20 yaşındaki Kudüslü eski esir Alâ Munzir Ebu Necib’i el-Vâd Caddesi’nde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin baskın sırasında evde arama yaptığını ve evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini söyledi.
Kaynaklar, işgal güçlerinin gözaltına aldığı Filistinli genci sorguya çekmek üzere el-Meskubiyye Polis Merkezi’ne götürdüğünü bildirdi.
Alâ Munzir Ebu Necib’in Mescid-i Aksa’daki Rahmet Kapısı Namazgâhı’na baskın düzenleyen bir işgal subayına karşı koyduğu gerekçesiyle 9 ay işgal zindanlarında esir tutulduktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar