HİZBULLAH'TAN ABD'YE KINAMA

Lübnan Hizbullah Hareketi, AB’nin Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’ı yaptırım listesine almasını ve ayrıca Amerika terör devletinin kutsal Rezevi külliyenin adını terör örgütleri listesine almasını şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1481 Tarih: 17 Ocak 2021 09:19
HİZBULLAH'TAN ABD'YE KINAMA

Lübnan Hizbullah Hareketi konu ile ilgili yayımladığı bildiride, terör örgütlerini bizzat destekleyen ve koruyan AB, Suriye Dışişleri Bakanlığı ile irtibat kurmak ve müzakere etmek ve bu ülkede ve bölgede istikrar ve güvenliği sağlamak yerine, Suriye’nin yasal yönetiminin bir bakanına yaptırım uyguladığını belirtti.

Lübnan Hizbullah Hareketi bir başka bildiride de Amerika terör devletinin İran’ın kutsal Rezevi külliyesini yaptırım listesine almasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda şimdiki yönetim son günlerine yaklaştığı bir sırada, cünun ve nefret had safhasına ulaştı ve bu bakanlık kin ve nefretini açıkça göstermeye başladı.

Hizbullah Hareketi bildiride, kutsal Rezevi külliyeyi terör örgütleri listesine almak, siyaset ve siyasi ihtilafların ötesine geçen ve dinlerle ve dini inançlarla düşmanlık safhasına varan ve Amerika terör devleti ve Dışişleri Bakanlığı’nın ahlaki ve fikri sapkınlığının ne denli çöktüğünü ortaya koyan bir hareket olduğunu vurguladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi ayrıca, Amerika terör devletinin Irak Haşdi Şabi Hareketi’ne karşı saldırılarını da kınayarak, Haşdi Şabi Hareketi Irak’ın birlik ve beraberliğinin güvencesi ve tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelede en önemli etken olduğunu kaydetti.

parstoday

Yorumlar