HİZBULLAH'TAN AB'YE KINAMA

Lübnan Hizbullah Hareketi, AB'nin Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ve ABD'nin İran Kutsi Rezevi İdaresi'ne yönelik yaptırım kararlarını kınadı. 

Görüntülenme: 1540 Tarih: 17 Ocak 2021 15:08
HİZBULLAH'TAN AB'YE KINAMA

Hizbullah Hareketi bu bağlamda yaptığı açıklamada, terörizm ve terör örgütleri desteklemek için kılıf oluşturan AB'nin Suriye Dışişleri Bakanlığı aracılığı ve Suriye yönetimi ile diyalog kanalı kurarak bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için çaba göstermek yerine, Suriye'nin yasal yönetimine bağlı bir bakanı yaptırım listesine aldığını belirtti.

Hizbullah başka bir açıklamada da, ABD'nin  Kutsi Rezevi -as-  İdaresi'ni terör listesine alma kararına tepki göstererek, bu ülkenin şimdiki hükümetinin görev süresi dolmak üzeryken Dışişleri Bakanlığı'nın nefret ve cinnetlik oranının önemli oranda arttığını çünkü, Dışişleri Bakanlığı'nın birkaç alanda açık şekilde kin ve düşmanlığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Hizbullah, bu girişimin ABD Dışişleri Bakanlığı ve hükümetinin vardığı fikri ve ahlaki çöküşünü gösterdiğini da vurguladı.

Hizbullah, ayrıca ABD'nin Irak Haşdi Şabi Teşkilatı'na karşı barbarca saldırılarının ortada olan amaçları doğrultusunda bir adım olduğunu kaydetti.

parstoday

Yorumlar