EMİR ABDULLAHİYAN: SUUD REJİMİ SİYONİST İSRAİL'İN ŞOM PLANLARININ YOLUNU AÇIYOR

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Suud rejimi bölgede terörist ve çakma İsrail rejiminin bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen planlarının yolunu açan tarafa dönüştüğünü ve bölgenin Müslüman ülkelerine karşı yapıcı olmayan bir tutum sergilediğini belirtti. 

Görüntülenme: 1235 Tarih: 15 Ocak 2021 01:30
EMİR ABDULLAHİYAN: SUUD REJİMİ SİYONİST İSRAİL'İN ŞOM PLANLARININ YOLUNU AÇIYOR

Suud rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’ın saçmalıkları ve İran İslam Cumhuriyeti’ni tekrarlı ve sıkıcı mesnetsiz iddialarla suçlamasına tepki gösteren İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Suud elebaşılarının savaş çığırtkanlığı yapmak, terörist beslemek ve milletlere dayatılan haksız yaptırımlara eşlik etmekten el çekmeleri daha isabetli olacağını belirtti.

Emir Abdullahian, Suud rejiminin bölgede ve dünyada barış, istikrar ve güvenliğe yapıcı katkı sağlayan İran İslam Cumhuriyeti’ne güvenmesi de bu rejimin yararına olacağını belirterek, Riyad yetkililerinden komşuları ve bölge ülkeleri ile dostane ve yapıcı ilişki kurmalarını istedi.

Suud rejimi Yemen’de mazlum kadınları ve çocukları katlettiği haksız savaşa son vermesi gerektiğinin altını çizen Emir Abdullahian, Riyad yönetiminin bölgede tekfirci IŞİD terör örgütüne verdiği açık gizli destek, başta Irak ve Suriye milletleri olmak üzere, yıllardır bölge milletleri tarafından bilinen bir gerçek olduğunu ifade etti.

Suud rejiminin şaşkın Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Perşembe günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da düzenlediği ortak basın toplantısında, İran’ın Suriye’de varlığı bu ülkede krizin çözümüne engel olduğunu iddia etti.

parstoday

Yorumlar