HAMAS LİDERLERİNDEN MAHMUD EZZEHAR: SİYONİST İSRAİL'E KARŞI SURİYE'NİN YANINDAYIZ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın liderlerinden Mahmud el-Zahar, Siyonist rejime karşı direniş pozisyonlarının asla değişmediğini vurgulayarak, Tel Aviv ile olan çatışmada Suriye'yi desteklediklerini ifade etti. 

Görüntülenme: 1344 Tarih: 15 Ocak 2021 14:45
HAMAS LİDERLERİNDEN MAHMUD EZZEHAR: SİYONİST İSRAİL'E KARŞI SURİYE'NİN YANINDAYIZ

Mahmud el-Zahar, el-Meyadin haber ajansına verdiği demeçte: "Hiçbir baskının Hamas’ın, Siyonist rejime karşı olan pozisyonunu değiştiremeyeceğini vurguladı."

Hamas'ın Filistin ulusal birliğinin gerekliliğiyle ilgili tavsiye ve taleplere olumlu yanıtı verdiği söyleyen El-Zahar: "Direnişin gücü, ulusal birlikte yatıyor ve bu birlik aynı zamanda Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'deki durumu iyileştirmeye de yardımcı oluyor. Filistin davasına darbe vuran ve yenilgiye uğrayan başarısız deneyimleri tekrar etmemeliyiz." dedi.

Hamas yetkilisi, uluslararası jeopolitik değişiklikler hakkında: "ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Filistin ve Batı Şeria ilhak planına ilişkin tutumu net ve Filistin Yönetimi de baskı altında sessiz kaldı. Uluslararası pozisyonlara teslim olmamalı, Filistin toplumunun ilkelerini ihlal etmemeli ve ulusal anlaşmada başarılı olma fırsatını kaçırmamalıyız." açıklamasını yaptı.

Mahmud el-Zahar, açıklamasının devamında: "Filistin’in değerlerine zarar veren yenilgiyle sonuçlanmış tecrübelerimizi tekrar etmemeliyiz, Arap veya Arap olmayan yabancıların emir ve gerekçelerine boyun eğmemeliyiz." dedi.

El-Zahar, son zamanlarda işgalci rejimle ilişkilerini normalleştiren bazı ülkelerin konumlarının önceki konumlarından farklı olduğuna dikkat çekerek; Siyasi cephelerden uzağız; ama bizleri her zaman destekleyen ve Filistin davasındaki pozisyonları hiç değişmeyen ülkeleri, grupları ve bireyleri desteklemekten vazgeçmeyeceğiz açıklamasını yaptı.

Hamas yetkilisi, "Lübnan'daki Filistin halkı, Lübnan direnişi, İran ve Suriye gibi bizler de İsrail’in düşmanıyız ve İsrail'in düşmanları ile güçlerinin ve kapasitelerinin izin verdiği çerçevede ve ilkelerimize zarar vermeyecek çerçevede iyi ilişkiler içinde olmalıyız." diye belirtti.

Mahmud el-Zahar: "İsrail'e karşı olan her şeye yakınız; dolayısıyla işgalci İsrail rejimine karşı olan Suriye'nin yanındayız ve İsrail'e karşı olan herkesi, tek kişi olsa bile destekliyoruz. Bu, İsrail düşmanlarıyla müttefik olduğumuz ve Siyonist rejimle işbirliği yapanlardan uzak olduğumuz anlamına geliyor." dedi.

rasthaber

Yorumlar