BAE'DEN YENİ BİR İHANET DAHA

İslam aleminden gelen yoğun tepkilere rağmen işgal rejimiyle normalleşme anlaşmalarının başını çeken Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) posta kurumu "Emirates Post Group"un (EPG), İsrail'i de uluslararası dağıtım ağına dahil ettiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1185 Tarih: 14 Ocak 2021 06:02
BAE'DEN YENİ BİR İHANET DAHA

BAE'nin resmi ajansı WAM'ın aktardığı bilgilere göre, konu hakkında yaptığı açıklamada Emirates Post, normalleşme anlaşması çerçevesinde Siyonist İsrail'in resmi posta kurumu "Israel Post" ile yaptığı iş birliği sonucu bundan sonra İsrail’de de hizmet vereceğini bildirdi. Açıklamada EPG’nin, uluslararası çalışma alanını genişlettiğine yer verildi.

Diğer taraftan EPG CEO'su Abdullah Muhammed el-Eşrem, söz konusu iş birliğinin, BAE ile İsrail arasındaki gelecek vaat eden ticari ilişkileri ilerletmeye ve aralarındaki hoşgörüyü, iletişimi ve kültürel alışverişi teşvik etmeye katkıda bulunacağını ileri sürdü.

Son olarak açıklamada, "BAE'li müşteriler, İsrail'e giden seçkin posta hizmetlerinden yararlanabilir." ifadelerine yer verildi. Buna göre, bundan sonra BAE vatandaşları, istedikleri herhangi bir kargoyu Siyonist İsrail'deki herhangi bir adrese EPG üzerinden gönderebilecek.

İsrail ile BAE arasında, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı. Bu adımla birlikte iki ülkenin birçok kuru

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar