HAMAS LİDERLERİNDEN EL BERGUSİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İsrail işgal güçleri, dün gece İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Şeyh Ömer El-Bergusi’yi 9 ay süren idari tutukluluğun ardından serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 1456 Tarih: 07 Ocak 2021 17:17
HAMAS LİDERLERİNDEN EL BERGUSİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, mahkemenin kararından sonra işgal güçleri, El-Bergusi’yi dün gece geç saatlerde Kudüs'ün kuzeyinde yer alan El-Ceyb askeri kontrol noktasında serbest bıraktı.

İşgal güçleri 31 Mart 2020 Salı günü, Bergusi (Ebu Asıf) ile oğlu Muhammed’i Batı Şeria'nın Ramallah şehrinin kuzeyindeki Kuber köyünde bulunan evine baskın düzenleyip gözaltına almıştı.

Filistin’deki direnişin sembol isimlerinden biri olan, şehit Salih Bergusi ile esir Asım Bergusi’nin babaları Şeyh Ömer Bergusi, 25 yılını işgal zindanlarında çeşitli hastalıklardan muzdarip bir şekilde geçirdi. Bergusi'nin ailesi de işgalciler tarafından ağır baskılara maruz kaldı ve evleri yıkıldı.

Ebu Asıf, işgalcilerle yapılacak müzakerelerin Filistin halkına haklarını geri kazandıramayacağını, direnişin izzet ve onur yolu olduğunu ifade etmişti.

Ömer el-Bergusi, kardeşi Nail ile birlikte 1978 yılında İsrailli yerleşimcilerin öldürüldüğü bir operasyonu gerçekleştirmekle suçlanıyor.

41 yıl esaret hayatı yaşayan kardeşi Nail El-Bergusi ilk olarak 1978 yılında 19 yaşındayken tutuklandı, esir takası anlaşması kapsamında 2011'de serbest bırakıldı. Ancak belli aralıklarla birçok kez gözaltına alındı. Son olarak da 20 Haziran 2014'te işgal güçleri tarafından yeniden tutuklanıp müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar