İHVANI MÜSLİMİN BAZI İSLAM ÜLKELERİNİN SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMESİNE NASIL BAKIYOR?

Darbeciler ve kukla yönetimler İsrail’e teslim olsa da İhvan normalleşmeye karşı... 

Görüntülenme: 1661 Tarih: 28 Aralık 2020 11:33
İHVANI MÜSLİMİN BAZI İSLAM ÜLKELERİNİN SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMESİNE NASIL BAKIYOR?

BAE başta olmak üzere körfez ülkelerinin kukla yönetimlerinin birer birer Siyonist İsrail ile normalleşmeye başladığı süreçte, Batı’dan gelen direktifle ‘terör örgütü’ (!) olarak yaftalanmaya çalışılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı, terörizmin ana vatanı İsrail ile her türlü normalleşme girişimini reddettiğini açıkladı.

Geçen günlerde Millî Gazete’ye konuşan Müslüman Kardeşler (İhvan) Sözcüsü Talat Fehmi, İhvan-ı Müslimîn’in neden küresel çapta hedef alındığını açıklamış ve hareketin İslâmi uyanışa öncülük ettiği için hedefte olduğunu ifade etmişti. Talat Fehmi’nin Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamalar zihinlerdeki yerini korurken İhvan-ı Müslimîn’den izzet dolu bir açıklama geldi. Adeta Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın neden küresel çapta hedef alındığını gözler önüne seren açıklamada, terörist İsrail ile her türlü normalleşme girişiminin reddedildiği duyuruldu.

SİYONİZM İLE MÜCADELE DAİMA SÜRECEK

İhvan’dan yapılan yazılı açıklamada, “İsmi her ne olursa olsun İsrail ile her türlü normalleşme girişimini ve yolunu reddediyoruz. Kimin yaptığına veya kimin bu işin içine dâhil olduğuna bakılmaksızın bu tutum değişmez” ifadesine yer verildi. Bu girişimlerin İsrail’in yasallaşmasını ve Filistinlilerin haklarının ellerinden alınmasını sağladığı vurgulanan açıklamada, İhvan’ın onlarca yıldır bu tutumu ortaya koyan onlarca resmi açıklama yaptığı ve bugün bunu yeniden açık bir şekilde duyurduğu aktarıldı. Açıklamada, Mısır’daki İhvan’ın, Filistin halkının haklı davasını destekleme, başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma ve topraklarını özgürleştirmeye yönelik destekleyici tutumunu sürdürdüğü ifade edildi.

İHVAN’A YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI

ABD Başkanı Trump, Mısır’ın darbeci generali Sisi ile görüştükten sonra İhvan’ı “terör örgütü” olarak ilan etmişti. Mısır’da darbeye karşı direnen ve Filistin’e daimi desteğiyle bilinen Müslüman Kardeşler’e karşı İsrail ve ABD’nin dümen suyunda ilerleyen Suudi Arabistan başta olmak üzere körfezin kukla yönetimleri de cephe almaya başladı. Suudi Arabistan Yüksek Âlimler Konseyi, “İhvan-ı Müslimin, İslâm’ı temsil etmeyen bir terör örgütüdür” iftirasını attı. Geçtiğimiz günlerde de darbecilerin fetva kurulu haline gelen tarihi El-Ezher Üniversitesi’nden “terörist bir grup” (!) olarak yaftalanan İhvan’a katılımı yasaklayan bir fetva geldi. Akıllara durgunluk veren bu karalama kampanyasının Siyonist İsrail ile normalleşme furyası ile birlikte yürütülmesi ise her şeyi açıklar nitelikte.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar