GENERAL SÜLEYMANİ BİR ŞEHİT KIZINDAN HANGİ DUAYI İSTEDİ? (VİDEO TÜRKÇE ALTYAZILI)

Bu videoda, Şehit General Süleymani'nin Irak ve Suriye'de tekfirci terör örgütü IŞİD ile savaşta şehit olmuş İranlı bir mücahidin ailesini ziyareti sırasında şehidin kızı Zeynep Mihrabi ile arasında geçen diyaloğu ve şehit Kasım Süleymani'nin bu şehit kızından hangi duayı istediğini ilk kez dinleyeceksiniz. 

Görüntülenme: 2835 Tarih: 27 Aralık 2020 19:25
GENERAL SÜLEYMANİ BİR ŞEHİT KIZINDAN HANGİ DUAYI İSTEDİ? (VİDEO TÜRKÇE ALTYAZILI)

ZEYNEP MİHRABİ: Arefe gecesi bana telefon etti. 'Biz Meşhed'e geldik ve sizin evi ziyaret etmek istiyoruz, program yaptık size kesinlikle geleceğiz' dedi. Sabah evimize geldi. Ben kendisinden odamı görmesini istedim o da benimle  ve kardeşimle özel konuşmak istediği için hemen bu teklifimi kabul etti.

KASIM SÜLEYMANİ: Evet. İmad Muğniye ve Cihad Muğniye.

ZEYNEP MİHRABİ: Bu fotoğrafları imzalayabilir misiniz? Benim onlarla ilgili çok kitabım var.

KASIM SÜLEYMANİ: Bunu kaydetmenizi istemiyorum.

ZEYNEP MİHRABİ: Şehid İmad Muğniye ve Şehid Cihad Muğniye'nin fotoğrafını duvardan indirip ona uzattım ve ondan bu fotoğrafın üzerine benim için bir şeyler yazmasını istedim. İç çekerek dedi ki, 'Hacı İmad! Şehid Cihad Muğniye! Onun ses tonunda onları ne kadar çok özlediğini gördüm. Fotoğrafın arkasına şunları yazdı: 'Bismillahirrahmanirrahim. Allah'ım! Fatma ve Zeynep'i özel lütuflarınla rızıklandır. Onları dünya ve ahirette şehitlerden ayırma. Bana dua edin. Sizleri seviyorum. Benim gül kokulu kızlarım. Amcanız Kasım.' Bunu yazdıktan sonra odada bulunan diğer şahıslardan odayı boşaltmalarına istedi. Fatma'ya ve bana dönerek şöyle dedi: 'Hacı İmad'ın şehadetinden 2 dakika önce onunla beraberdim. Ne kadar da güzel şehit oldu. Hacı İmad ve şehit Cihad Muğniye arabanın içinde şehit oldular. Siyonist düşman onlarla yüz yüze gelmeye hiçbir zaman cesaret edemedi Bu yüzden şehid Cihad Muğniye'yi  helikopterden fırlatılan füzeyle şehit ettiler. Cihad Muğniye'nin bedeni tamamen yanmıştı. Bedeninden geriye neredeyse hiçbir şey kalmamıştı. Ne kadar da güzel şehit oldu. Zeynep dua et ki ben de tıpkı onlar gibi şehit olayım. Şehadetimin yaklaştığını biliyorum. Ben bugün Meşhed'e şehadet talep etmeye geldim. Bugün Arefe günü. Tüm savaş yılları boyunca şehadet izni alamayanlar bugün şehadet iznini almalı. Bugün şehadetnameler imzalanıyor. Dua et bugün bu listede benim de adım olsun.' Sonra oturduğu yerden kalktı ve odayı terk etmeden önce bana ve Fatıma'ya dönerek hasretle ah çekip şöyle dedi: 'Benim şehadetim için dua edin. Şehitler kafilesinden geri kalmayayım.' Ben şaşıp kalmıştım. Kendi kendime dedim ki, 'acaba şehadeti neden bu kadar çok istiyor. Böyle bir makama ve mertebeye ulaşan birisi...' Ona dedim ki, 'Hacı Kasım amca! Rehberimiz size Şehidi Zinde (Yaşayan Şehit) lakabını taktı.' Cevaben bana dedi ki, 'Senin de dediğin gibi bu sadece bir lakap. Güzel bir şey. Ben bu lakabı seviyorum fakat şehit olmakta ısrarcıyım.'

Not: Videonun tamamını Dünya Kudüs Günü youtube kanalımızdan izlemek için ''GENERAL SÜLEYMANİ BİR ŞEHİT....' ' yazısının üzerine dokunun (tıklayın). Sizlerden Youtube kanalımıza abone olmanızı ve videolarımızı beğenerek paylaşmanızı rica ediyoruz. Youtube kanalımıza abone olabilmek için mutlaka bir e-mail adresinizin olması lazım. 

kudusgunu.com

Yorumlar