IRAK HALKI VE DİRENİŞ GRUPLARI ŞEHİT SÜLEYMANİ VE EBU MEHDİ'Yİ ANMAYA HAZIRLANIYOR (HABER ANALİZ)

Irak halkı ve farklı grupları İran İslam Cumhuriyeti devrim muhafızları ordusu Kudüs Kuvvetleri komutanı korgeneral Kasım Süleymani ve Irak halk gönüllü güçleri-HAŞDİ ŞABİ örgütü başkan vekili Ebu Mehdi Mühendis'in şehadet yıldönümü merasimi düzenlemek için hazırlanıyor. 

Görüntülenme: 1218 Tarih: 25 Aralık 2020 11:42
IRAK HALKI VE DİRENİŞ GRUPLARI ŞEHİT SÜLEYMANİ VE EBU MEHDİ'Yİ ANMAYA HAZIRLANIYOR (HABER ANALİZ)

Amerika terör devleti, 3 Ocak 2020'de  Bağdat havalimanı yakınlarında  cinayet dolu, kalleşçe girişimde bulunarak   İran İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Örgütü başkan vekilini  ve yanındakilerini şehit düşürdü.  Şimdi de  Şehit Kasım Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi Mühendis'in şehadet yıldönümü arifesinde Irak halkı ve farklı grupları  farklı törenler düzenleyerek bu şehitleri anmaya çalışıp bu doğrultuda  bu iki direniş komutanının şehadet yıldönümü için büyük çaplı hazırlıklar yapmaktadırlar. 

Burada sorulması gereken önemli soru   Irak halkı ve farklı gruplarının  bu iki büyük şehit özellikle de Şehit Kasım Süleymani için düzenleyecekleri anma törenlerinin  hangi mesajları içermesidir. 

Görünen o ki bu anma törenlerinin en önemli mesajlarından biri de  Irak halkı ve gruplarının  Şehit Kasım Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi Mühendis'in  genel olarak direniş eksenine verdiği büyük  destekleri ve özel olarak da Irak'a verdikleri hizmetleri kalben anlamaları ve kavramalarıdır. 

IŞİD terör örgütünün  Irak'a organize ve planlanmış  saldırısının ardından , büyük güçlerin bile Irak'a IŞİD ile mücadelede destek vermekten çekindiği sırada   Şehit Süleymani emrindeki güçler ile beraber hızlı ve aktif bir şekilde Irak'ta faaliyete başladı ve  Haşdi Şabi ve direniş komutanları ile beraber  Irak toprak bütünlüğünü korudu ve IŞİD'i yenilgiye uğrattı. 

Bir diğer önemli mesaj da Irak nüfusunun ve gruplarının büyük bir kısmının Irak ve bölgedeki direniş yoluna destek vermesidir. Şehit Süleymani'nin Irak halkı tarafından anılması, Irak halkının direniş yolunun devamına vurgu yaptığını ve direniş komutanlarının şehit olmasının bu yolu durdurmakla kalmayıp, bu yola devam etme talebini de artırdığını gösteriyor.

Irak parlamentosundaki el-Fetih koalisyonu üyesi Fazil Cabir El Fatlavi geçen Cumartesi günü, Irak parlamentosunda düzenlenen anma törenine atıfta bulunarak, "Anma mesajı, şehit Kasım Süleymani ve genel olarak şehitlerin izlediği cihatçı düşünceyi sürdürdüğümüzü Amerikalılara vurgulaya vurgulaya göstermektir. Ebu Mehdi el-Mühendis ve şehit kardeşlerinin çizdiği yolu devam ettirmekte kararlıyız." dedi. 

Irak halkının Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis'i anarak gönderdiği bir başka mesaj da Irak halkının ve gruplarının ABD askerlerinin ülkelerinden çekilmesinin peşinde olmalarıdır. Amerika, Iraklıların resmi misafiri Şehit Süleymani ve Irak direnişinin komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis'e  suikast düzenleyerek Irak'ın egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal etti. Bu yüzden Irak parlamentosu 5 Ocak 2020'de ABD askerlerinin Irak'tan çekilme kararını onaylasa da, karar çeşitli nedenlerle Irak hükümeti tarafından ciddi bir şekilde takip edilmedi.

Şimdi, direniş şehitlerinin şehadet yıldönümünde, Iraklılar bir kez daha Amerikan birliklerinin Irak'tan çekilmesi taleplerini yineliyorlar. Irak eyaletlerindeki Haşdi el-Şabi büroları başkanı Ebu Ziya El Sağir şöyle bir açıklamada bulunmuştur: " Gelecek günlerde milyonluk katılım ile anılacak   terörizme karşı zaferin komutanlarının şehadet yıldönümü,  Amerikalıların Irak'tan hemen atılmasının bir vurgusudur. "

Irak halkının ve gruplarının Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis'i anmak için "Şehitlik ve Egemenlik" sloganını seçtiklerini de belirtmek gerekir.

Not: Facebook kullanıcılarının bu haberi paylaşırken ceza almaması için haberde şehitlerin fotoğrafını kullanmadık.

parstoday

Yorumlar