TUNUS VE CEZAYİR KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEMEKTE DİRENİYOR

Filistin davasına ihanet niteliğindeki normalleşme anlaşmalarına bugüne dek 6 Arap ülkesi katılırken Tunus ve Cezayir ise İsrail’le normalleşmemekte direniyor. 

Görüntülenme: 1473 Tarih: 25 Aralık 2020 10:03
TUNUS VE CEZAYİR KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEMEKTE DİRENİYOR

Millî Gazete’nin “Hedefteki İslam Ülkesi” başlıklı yazı dizisiyle gündeme taşıdığı Tunus, Siyonist İsrail’e karşı izzetli bir duruş sergilemeye devam ediyor. Tunus, geçtiğimiz gün, İsrail ile Fas arasındaki normalleşme anlaşmasını imzalamak üzere üst düzey Siyonist heyeti taşıyan uçağın hava sahasından geçmesine engel oldu. Siyonistlere rota değiştiren şahsiyetli duruş sonrası Tunus yönetiminden yapılan açıklamada, İsrail rejimiyle diplomatik ilişki kurma meselesiyle ilgilenmedikleri aktarıldı. Tunus’un bu asil tavrına, komşu İslam ülkesi Cezayir’den de destek geldi.

Tunus, bu hain tuzağa düşmeyecek

İslam ülkesi Tunus, birçok İslam ülkesinin normalleşmek için sıraya girdiği Siyonist İsrail’e karşı haysiyetli bir dış politika ortaya koymaya devam ediyor. İşbirlikçi idarecilerin yönetimindeki 6 Arap ülkesiyle peş peşe normalleşme anlaşmaları imzalayan İsrail, normalleşmeye karşı çıkan Tunus’u hileleriyle dize getirmeye çalışıyor. Tunus Dışişleri Bakanlığı’ndan aynı gün yapılan açıklamada, normalleşme anlaşmalarına tepki gösterilerek, Tunus’un bu hain tuzağa düşmeyeceğinin altı bir kez daha çizildi.

İslâm ülkesi Tunus, birçoklarının normalleşmek için sıraya girdiği Siyonist İsrail’e karşı haysiyetli bir dış politika ortaya koymaya devam ediyor. İşbirlikçi idarecilerin yönetimindeki 6 Arap ülkesiyle peş peşe normalleşme anlaşmaları imzalayan İsrail, normalleşmeye karşı çıkan Tunus’u hileleriyle dize getirmeye çalışıyor. Tunus yönetimi, geçtiğimiz gün İsrail ile Fas arasındaki normalleşme anlaşmasını imzalamak üzere Fas’a giden ve üst düzey Siyonist bürokratları taşıyan uçağın, hava sahasından geçmesine izin vermedi. Tunus Dışişleri Bakanlığı’ndan aynı gün yapılan açıklamada, normalleşme anlaşmalarına tepki gösterilerek, Tunus’un bu hain tuzağa düşmeyeceğinin altı bir kez daha çizildi.

SİYONİSTLER ROTA DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

Amerikan başkanlık seçimlerini kaybeden Trump’ın İslâm topraklarına ektiği son fitne olarak kayıtlara geçen İsrail-Fas normalleşme anlaşması, geçtiğimiz gün Fas’ın başkenti Rabat’ta imzalandı. Ekonomik ve diplomatik işbirliği gölgesi altında gerçekleştirilen, fakat asıl amacı Filistin davasını imha etmek olan normalleşme anlaşmalarına bugüne dek 6 Arap ülkesi katılırken Tunus ve Cezayir ise İsrail’le normalleşmemekte direniyor. Tunus yönetimi, normalleşme anlaşması çerçevesinde İsrail’in gayrimeşru başkenti Tel Aviv’den Rabat’a doğru havalanan El Al İsrael Havayolları’na ait uçağın, Tunus’un hava sahasından geçmesine izin vermedi. Tunus’un bu onurlu duruşuna komşu ülkesi Cezayir de destek verdi. İki ülkenin sert tavrı sebebiyle İsrail uçağı Yunan hava sahasından Akdeniz’e, oradan İtalya’ya, ardından İspanya’ya ve son olarak Fas’ın başkentine giden uzun bir rota kullanmak mecburiyetinde kaldı. Uçakta ABD Başkanı Trump’ın damadı ve Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarının fikir öncüsü olarak bilinen Jared Kushner ile İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Şabbat’ın başını çektiği Siyonist heyet bulunuyordu.

TUNUS, İÇ KARIŞIKLIKLA DİZE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

İslâm âleminin köklü geleneklere sahip ülkelerinden Tunus, Siyonist İsrail ile anlaşma masasına oturmayı ısrarla reddediyor. Siyonist fitneciler, sürekli olarak iç işlerine müdahale ettiği ve yerel işbirlikçileri aracılığıyla kaosa sürüklemeye çalıştığı Tunus’u son günlerde dezenformasyon yoluyla yıpratma peşinde. Kara propagandalar karşısında teyakkuz halinde olan ve sürekli resmi açıklama yapmak durumunda kalan Tunus Dışişleri Bakanlığı, geçen gün yeni bir açıklama daha yayınladı.

İsrail’le normalleşme iddialarının yalanlandığı ve Filistin’in haklı davasına verilen desteğin bir kez daha yinelendiği açıklamada, Siyonist İsrail hukuk tanımaz bir güç olarak nitelendirildi.

“NORMALLEŞME İLE İLGİLENMİYORUZ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İsrail’le normalleşeceğimize ilişkin yalan haberler ilkesel duruşumuzla tezat oluşturmaktadır. Filistin halkının meşru haklarına zarar verecek hiçbir girişime ortak olmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Kays Said’in başta bağımsız Filistin devletinin kurulması ve Filistinlilerin kendi siyasi geleceğini tayin hakkı olmak üzere Filistinlilerin haklarının zamanaşımına uğramayacağı ve devredilemeyeceği yönündeki tutumu Tunus devleti için sabit ve değişmezdir. Filistin halkının haklarıyla ilgili uluslararası kararlar uygulanmadan bölgede kalıcı ve adil barışın gerçekleşmeyeceğine inanıyoruz. Bu sebepten İsrail, uluslararası kararları ve hukuk ilkelerini çiğnediği müddetçe Tunus, Tel Aviv yönetimiyle diplomatik ilişki kurma meselesiyle ilgilenmiyor.”

CEZAYİR DE DESTEK VERDİ

Normalleşme anlaşmalarına tepki gösteren bir diğer Kuzey Afrika ülkesi Cezayir de, Tunus’la fiili işbirliği yaparak Rabat’a anlaşma için giden ve Siyonistleri taşıyan uçağın Cezayir hava sahasından geçişine izin vermedi. ABD Başkanı Donald Trump 10 Aralık’ta, Fas ve Cezayir arasında tartışmalı bir bölge olan Batı Sahra’yı Fas’ın hâkimiyetinde bir alan olarak tanıyan bildiriyi imzalamıştı. Trump’ın Batı Sahra kararına tepki gösteren Cezayir, söz konusu kararı ‘şüpheli anlaşma’ olarak tanımlamıştı. Öte yandan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, bir röportajında İsrail’le normalleşme anlaşmalarına tepki göstererek, “Arap coğrafyasında İsrail’le normalleşme furyası görüyorum. Biz buna katılmayacağız ve kutlamayacağız. Filistin meselesi, bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak” demişti.

UÇAKTA ÜST DÜZEY SİYONİST YÖNETİCİLER VE TRUMP’IN DAMADI BULUNUYORDU

* Tel Aviv’den havalanan uçakta üst düzey Siyonist bürokratların yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarının fikir öncüsü olarak bilinen Jared Kushner ile İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Şabbat’ın başını çektiği Siyonist heyet bulunuyordu.

Filistin tüm Cezayir için kutsal bir dava olarak kalacak

ABD Başkanı Donald Trump, 10 Aralık’ta, Fas ve Cezayir arasında tartışmalı bir bölge olan Batı Sahra’yı Fas’ın hakimiyetinde bir alan olarak tanıyan bildiriyi imzalamıştı.

* Trump’ın Batı Sahra kararına tepki gösteren Cezayir, söz konusu kararı ‘şüpheli anlaşma’ olarak tanımlamıştı. Öte yandan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ise, “Arap coğrafyasında İsrail’le normalleşme furyası görüyorum. Biz buna katılmayacağız ve kutlamayacağız. Filistin meselesi bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak” demişti.

MİLLİ GAZETE/ABDUSSAMET KARATAŞ

Yorumlar