PAKİSTAN KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE NASIL BAKIYOR?

Pakistan dışişleri bakanı siyonist rejim İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için her türlü baskıya rağmen İslamabad’ın İsrail’i asla resmiyete tanımayacağını duyurdu. 

Görüntülenme: 1420 Tarih: 24 Aralık 2020 02:11
PAKİSTAN KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE NASIL BAKIYOR?

Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi Multan kentinde muhabirlere yaptığı açıklamada bu ülkenin siyonist rejim İsrail ile ilişkilerini normalleştirenler safına katılmak için her türlü baskıyı bir kez daha reddederek, “Emirlikler tarafına belirttikleri gibi Filistin meselesinin sürekli olarak çözümlenmesini ve İsrail’i asla resmiyete tanımayacaklarını duyurduklarını” belirtti.
Kuryeşi ayrıca Pakistan’ın uzlaşma planı ile ilgili her türlü baskıyı kabul etmediğini, Filistin ve Keşmir halkına destek konusunda kesin ve açık tutuma sahip olduğunu ifade etti.
Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi’nin siyonist rejim İsrail ile uzlaşma ve normalleştirme ile ilgili her türlü planı açıkça reddetmesi ve gayrı meşru rejimi resmiyete tanımamasına dair sözleri, bizzat kendisinin son Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti ardından, burada yapılan görüşmelerin korsan rejim İsrail ile her türü aşağılayıcı siyasi ve ekonomik ilişkileri normalleştirme konusunda  bazı tahminlerin ardından gündeme geldi. 
Amerika’nın bazı Arap ülkelerine gasıp siyonist İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme baskıları arından Beyaz Saray’ın çapını genişleterek diğer ülkeleri de bu rejim ile ilişkileri normalleştirme siyasetini izlemek bağlamında Pakistan yönetiminin de normalleşme politikaları doğrultusunda atılacak adımları gündemine aldığı tahminleri yapıldı.
Fakat dışişleri bakanı Şah Mahmut Kureyşi’nin Multan’da muhabirlerin sorularına verdiği güçlü yanıt, Pakistan’ın kesin siyasetinin mazlum Filistin halkının ülkülerine destek ve siyonist rejim ile her türlü uzlaşmayı reddetmesini gözle önüne sererken, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde yapılan görüşmelerin ekseni etrafında bazı medya çevrelerinde çıkan söylentilere kesin bir karşılıktır. 
Pakistan dışişleri bakanının Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerine İslamabad’ın siyonist rejim ile ilişkileri asla normalleştirmeyeceği ve korsan rejimi resmiyete tanımayacağına dair sözlerinden önce, Pakistan’ın Filistin ülkülerine tam desteği ve savunma konusunda geri dönüş yaptığına dair söylentiler gündeme geldi. Bu bağlamda yapılan spekülasyonlar Pakistan halkında İslamabad’ın İsrail rejimi ile uzlaşma konusunda bazı endişelere yol açtı.
Amerika başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki son günlerinde tüm araçları ve siyasetleri kullanmasına rağmen, korsan rejim ve bölge ülkeleri arsındaki ilişkileri normalleştirme meselesi, Washington için ciddi bir soruna dönüşmüştür, zira bu ülkenin korsan İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme bağlamında diğer ülkelere yönelik tehdit, şantaj ve teşvik siyasetleri  Washington ve Tel Aviv’in amaçladığı hedefleri gerçekleştiremedi.
Washington’un tüm tehdit, baskı, şantaj ve rüşvet siyasetlerine rağmen sadece Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas yetkilileri korsan rejim ile ilişkileri normalleştirme siyasetini izlemeye başladılar, üstelik onların aldığı bu karar, tümünün ülke çapında bir çok itiraz ile karşı karşıya geldikleri bir ortamda alındı.
Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmut Kureyşi’nin Abu Dabi’ye yaptığı ziyaretin ardından Amerika medyası tarafından Pakistan’ın da yıllık maddi yardımlara karşı Washington’un baskılarına teslim olarak korsan İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme siyasetini izleyeceği tahminleri gündeme geldi.
Fakat İslamabad’ın Beyaz Saray baskıları altında Filistin halkının yamalanan haklarına destek siyasetlerinin ilkelerinden vazgeçmeyeceği ve işgaldi rejim İsrail’i resmiyete tanımayacağı, Şah Mahmud Kureyşi’nin sözleri ile açıkça gözler önüne serildi.

parstoday

Yorumlar