İSMAİL HENİYYE: TERÖR REJİMİ İSRAİL İLE UZLAŞMAK BÜYÜK GÜNAHTIR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs'ün işgalcisi terör rejimi İsrail ile uzlaşmanın büyük günah olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1261 Tarih: 24 Aralık 2020 11:54
İSMAİL HENİYYE: TERÖR REJİMİ İSRAİL İLE UZLAŞMAK BÜYÜK GÜNAHTIR

Hamas'ın siyasi bürosu başkanı İsmail Heniyye,  dün yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi, Filistin halkının çıkarlarına ve ülkenin ulusal güvenliğine zarar veren bir eylemdir." dedi.

Filistin meselesinin bugününü, geleceğini ve aynı zamanda varlığını tehdit eden birçok zorluk ve büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Heniyye, Hamas hareketinin, Arap Birliği'nin Kudüs'ün  işgalcisi rejimle uzlaşmaya karşı Filistin karar taslağına muhalefetinden pişmanlık ve şaşkınlık ifade ettiğini de bildirdi. 

Hamas'ın siyasi büro başkanı, Hamas hareketinin ABD yönetiminin gözetiminde işgalci rejimle bazı Arap ülkeleri arasında varılan uzlaşma anlaşmalarını kınadığını duyurdu.

Bu arada Hamas tarafından yapılan basın açıklamasında, ırkçı İsrail’in, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik baskı ve saldırılarını durdurmanın en iyi yolunun direniş olduğu belirtildi.

Hamas, bazı kendini bilmez ülkelerin terör rejimi  İsrail’e piyon olmak için can atmasının, Filistin halkının meşru haklarını müdafaa ve İslami kutsalları muhafaza iradesini kıramayacağını vurguladı.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Fars Körfez ülkeleri ile ırkçı  İsrail arasında perde arkasından yürütülen ilişkiler süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in siyonist rejim İsrail'le barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

parstoday

Yorumlar