HAMAS: İSRAİL'İN KUDÜS VE MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARINI DURDURMANIN EN İYİ YOLU DİRENİŞTİR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescidi Aksa’nın Hıtta Kapısı yakınlarında işgal güçlerine yönelik gerçekleştirdiği direniş eyleminde şehadet şerbeti içen Ömer Kemil için başsağlığı diledi. 

Görüntülenme: 1611 Tarih: 23 Aralık 2020 02:22
HAMAS: İSRAİL'İN KUDÜS VE MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARINI DURDURMANIN EN İYİ YOLU DİRENİŞTİR

İsrail medyasının aktardığı bilgilere göre, işgal altındaki Kudüs kentinde bulunun Mescidi Aksa’nın Hıtta Kapısı yakınlarında gerçekleştirdiği silahlı direniş eylemi sırasında Filistinli bir genç İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edildi.

Hamas tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail’in, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik baskı ve saldırılarını durdurmanın en iyi yolunun direniş olduğu belirtildi.

Açıklamada, kahraman Filistinli direnişçilerin, ırkçı Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya sistematik saldırılarına ve burada neden oldukları provokasyonlara gerekli karşılığı vermesi gerektiği ifade edildi.

“Şehit Kemil’in işgalcilerin yüzüne vurduğu tokat Filistin halkının ahdi üzerinde olduğunu” gösteriyor diyen Hamas, söz konusu eylemin aynı zamanda Yahudi yerleşimcilere ve bölgeyi kaosa sürükleyen İsrail’le normalleşme anlaşmalarını imzalayan işbirlikçilere bir mesaj taşıdığını kaydetti.

Hamas, bazı kendini bilmez ülkelerin İsrail’e piyon olmak için can atmasının, Filistin halkının meşru haklarını müdafaa ve İslami kutsalları muhafaza iradesini kıramayacağını vurguladı.

Konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada Hamas, işgal güçlerine karşı silahlı direniş gösteren Batı Şeria’daki Cenin kentinin Kabatiye beldesi sakinlerini selamlayarak, Filistinli direnişçilerin, İsrail rejiminin ve yerleşimcilerin saldırılarına karşılık vermeye hazır olduğunun altını çizdi.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında perde arkasından yürütülen ilişkiler süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail'le barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

İsrail basını ve uzmanlara göre, İsrail ile normalleşme sürecinde sırada Umman ve Suudi Arabistan var.

Diğer taraftan, dün İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te "silahlı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle bir Filistinliyi vurarak şehit etti.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin zalim kurşunlarıyla şehit edilen Filistinlinin Cenin'in güneyindeki Kabatiye beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki Ömer Kemil isimli bir genç olduğunu bildirdi. Ayrıca kaynaklar, direniş eylemi sırasında bir işgal rejimi askerinin de yaralandığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar