HAMAS'TAN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgalci bir askerin yaralanmasıyla sonuçlanan Mescidi Aksa’nın El-Esbat Kapısı’nda gerçekleştirilen direniş eyleminin, Filistin halkının meşru haklarını görmezden gelerek İsrail’le normalleşme yolunu seçen işbirlikçilere bir mesaj mahiyetinde olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1533 Tarih: 22 Aralık 2020 23:33
HAMAS'TAN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

İsrail medyasının aktardığı bilgilere göre, işgal altındaki Kudüs kentinde bulunun Mescidi Aksa’nın El-Esbat Kapısı'nın yakınlarında gerçekleştirdiği silahlı direniş eylemi sırasında Filistinli bir genç İsrail güvenlik güçleri tarafından vurularak şehit edildi.

Konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada Hamas, işgal güçlerine karşı silahlı direniş gösteren Batı Şeria’daki Cenin kentinin Kabatiye beldesi sakinlerini selamlayarak, buralardaki evlerde Mescidi Aksa’yı müdafaa etmek için çıktığı yolda işgal güçleri tarafından şehit edilenler için “şehadet düğünleri” düzenlendiğini vurguladı.

Filistin halkının ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı müdafaa etmekte destan yazdığına dikkat çeken Hamas, Hutta Kapısı'nın yakınlarında akıtılan şehit kanının, Aksa'ya saldırıp burada Talmudik ayinler düzenleyen aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilere bir mesaj olduğunu ifade etti.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya baskınlarını kolaylaştıran işgal yönetimini uyaran Hamas hareketi, tüm Filistin halkının, İsrail rejiminin ve yerleşimcilerin saldırılarına karşılık vermeye hazır olduğunu ifade etti. Fanatik Yahudilerin zaman zaman Mescidi Aksa'ya düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

İsrail’le normalleşme anlaşmaları imzalayan işbirlikçilere de seslenen Hamas, “Aslınıza dönün! Mescidi Aksa sizin yardımınızı ve desteğinizi bekliyor; katil ve organize suç örgütüyle normalleşmenizi değil.” dedi.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında perde arkasından yürütülen ciddi ilişkiler süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail'le barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

İsrail basını ve uzmanlara göre, İsrail ile normalleşme sürecinde sırada Umman ve Suudi Arabistan var.

Diğer taraftan, dün İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te "silahlı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle bir Filistinliyi vurarak şehit etti.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin zalim kurşunlarıyla şehit edilen Filistinlinin Cenin'in güneyindeki Kabatiye beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki Ömer Kemil isimli bir genç olduğunu bildirdi. Ayrıca kaynaklar, direniş eylemi sırasında bir Siyonist İsrailli teröristin de yaralandığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar