YEMEN BÜYÜKELÇİSİ MUHAMMED DEYLEMİ: ŞEHİT SÜLEYMANİ ABD VE SİYONİZMİN BÖLGEDEKİ PLANLARINI BOŞA ÇIKARDI

Yemen’in İran büyükelçisi İbrahim Muhammed Deylemi, Amerikalıların ve siyonistlerin Batı Asya bölgesinde yıkıcı faaliyetlerine işaretle, şehit General Hac Kasım Süleymani bölgede ABD – Siyonizm patentli planları boşa çıkardığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1321 Tarih: 21 Aralık 2020 04:48
YEMEN BÜYÜKELÇİSİ MUHAMMED DEYLEMİ: ŞEHİT SÜLEYMANİ ABD VE SİYONİZMİN BÖLGEDEKİ PLANLARINI BOŞA ÇIKARDI

Yemen’in İran büyükelçisi Deylemi, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit Komutanı General Hac Kasım Süleymani’nin kişiliği hakkında yaptığı değerlendirmede, şehit Süleymani Irak ve Suriye’de Amerika ve İsrail patentli tüm planlarla mücadelede yer aldığını ve direniş ekseninin şehitleri ve mücahitlerinin yardımı ile bu planları etkisiz hale getirmeyi başardığını belirtti.

Büyükelçi Deylemi, terör sadece Amerika’nın bölgeye müdahale etmek için kullandığı bir bahane olduğunu belirterek şöyle dedi:

Bu tür müdahalelere karşı koymanın tek yolu, tekfirci teröristlerle doğrudan mücadele etmekti ve şehit Süleymani ve direniş ekseninde yer alan silah arkadaşları bunu en iyi şekilde başardılar; oysa başkaları bunu başarmaktan acizdi.

Büyükelçi Deylemi şöyle ekledi:

Şehit Süleymani bölgede yıkım sürecini durdurmayı başardı. Bu sürecin arkasında Amerikalılar ve siyonistler bulunuyordu. Bunlar bölgeye daha fazla müdahale etme peşindeydi.

Yemen ordusunun Mareb eyaletinde zaferlerine de temas eden büyükelçi Deylemi, Yemen ordusu ve halk güçlerinin zaferleri, ABD ve Suud rejimi ve işbirlikçilerine karşı verilen mücadelede elde edildiğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar