DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKANINDAN ÜMMETİN ALİMLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni, İslam ümmetinin vefalı alimlerini, bazı Arap ülkelerinin İsrail’le normalleşmeye varması sonucu oluşan kuşatmayı kırmaya çağırdı. 

Görüntülenme: 1409 Tarih: 19 Aralık 2020 07:31
DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKANINDAN ÜMMETİN ALİMLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Alimler Birliği Başkanı er-Raysuni, Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti'nin telekonferans aracılığıyla düzenlediği ve İslam aleminin önde gelen alim, davetçi ve mütefekkirlerinin katılım sağladığı 4. Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada İsrail’le normalleşmeye tepki göstererek, buna karşı alimleri göreve çağırdı.

Bazı Arap ülkelerinin tüm tepkilere rağmen İsrail’le normalleşme kararının Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen bir tehdit olmanın ötesinde Filistin halkına yönelik yeni bir kuşatmayı teşkil ettiğini belirten er-Raysuni, bütün olumsuzluklara rağmen Filistinlilerin sağlam iradeleriyle dimdik ayakta kaldığına dikkat çekti.

Toplantıya iştirak eden alimlere seslenen er-Raysuni, mevzu bahis kuşatmayı kırmak için Müslümanları harekete geçirmeye, halkları şuurlandırmaya ve kararlı duruş sergileyerek İsrail’i ve işbirlikçilerini abluka altına almaya davet etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin ıslah ve davet çalışmalarında ümmetin başlattığı hareketin öncülüğünü üstlendiğini belirten er-Raysuni, Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti'nin ve Filistin davasının ise Müslümanların öncelikleri arasında yer alması gerektiğini vurguladı.

Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Nevvaf et-Tekruri de yaptığı konuşmada, İslam alimlerinin Filistin davasına yönelik desteğini ve aktif rolünü takdirle karşıladı.

Toplantı esnasında yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin İsrail’le ilişkilerini geliştirmesi ve normalleşme anlaşmaları imzalamasından derin üzüntü duyduğunu aktaran et-Tekruri, alimlerin normalleşmeye karşı mücadele etmesinin dini bir vecibe olduğunun altınız çizdi.

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri de İslam alimlerini, safları birleştirmek ve kendilerinin varlıklarını ortaya koymak için etkili bir geniş cephe oluşturmaya çağırdı.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında perde arkasından yürütülen ciddi ilişkiler süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail'le barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar