ABU DABİ BANKASINA KARŞI KİTLESEL BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bugün itibariyle uluslararası hukuka göre yasadışı kabul edilen Yahudi yerleşim alanlarının genişletilmesinde aktif rol üstlenen, İsrail'in en büyük bankası Bank Leumi ile protokol imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi İslami Bankası'na (ADİB) karşı kitlesel boyutta boykot kampanyası başlatıldı. 

Görüntülenme: 1374 Tarih: 17 Aralık 2020 12:01
ABU DABİ BANKASINA KARŞI KİTLESEL BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATILDI

Söz konusu kampanyayı düzenleme çağrısı yapan “Siyonistleştirilen Kurumlara Karşı Kitlesel Boykot Hamlesi”nin Twitter'daki sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Siyonistleştirilen kurumları boykot etmek için ilk kampanyamızı şu an itibariyle başlatıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Kampanyamız, Birleşmiş Milletler'in İsrail’in yasadışı Yahudi yerleşim birimleri çalışmalarına dahil olan şirketler listesinde yer alan Bank Leumi ile utanç verici bir anlaşma yapan Abu Dabi İslami Bankası’na dönük olacaktır.” denildi.

İsrail’in hukuksuz uygulamalarında parmağı olan tüm kurumların dışlanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Filistin halkıyla dayanışma içinde olan sosyal medya kullanıcılarından, ‘Abu Dabi İslami Bankası’nı boykot edin’ etiketiyle mesaj atmaları talep edildi.

İslam aleminin tüm tepkilerine rağmen İsrail’le normalleşme anlaşmalarını imzalayarak Filistin davasını sırtından hançerleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) basını, bazı BAE şirketlerinin, son birkaç hafta içinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin (OHCHR), işgalci İsrail'in uluslararası hukuka aykırı olarak inşa ettiği yerleşim merkezlerinde faaliyet gösteren 112 şirketin yer aldığı listedeki isimlerden bazılarıyla anlaşma yaptığını bildirmişti.

OHCHR'nin açıkladığı listede yer alan İsrail'in en büyük bankalarından Bank Leumi; Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankası First Abu Dabi Bank'ın (FAB) yanı sıra Dubai'de bulunan Emirates NBD Bank ve Abu Dabi İslami Bankası (ADİB) ile anlaşmalar imzalamıştı.

İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da BAE ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı. Normalleşme anlaşmasından bu yana BAE ile İsrailli şirketler arasında çeşitli anlaşmaların ve sözleşmelerin imzalandığına ilişkin sık sık açıklamalar yapılıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar