İMAM HAMENEİ: ŞEHİT SÜLEYMANİ İSLAM ÜMMETİNİN KAHRAMANIDIR

İran İslam Devrim Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, "Şehit General Kasım Süleymani'nin katillerinden intikam kesinlikle alınacaktır." dedi. 

Görüntülenme: 1595 Tarih: 16 Aralık 2020 15:32
İMAM HAMENEİ: ŞEHİT SÜLEYMANİ İSLAM ÜMMETİNİN KAHRAMANIDIR

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin 1. yıldönümü münasebetiyle Direniş Şehitleri'ni Anma Töreni etkinliğinin organizatörleri ve Şehit Kasım Süleymani’nin ailesi ile görüştü.

Devrim Lideri Ayetullah Hamanei, Şehit General Kasım Süleymani'ye yapılan terör saldırısına dair, "Irak ve İran’da milyonlarca kişinin katılımıyla Şehit Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis için cenaze töreni düzenlenmesi, Amerikalılara atılan ilk tokattı. Ancak en sert tokat, içi boş olan istikbar güçlerinin imajını kırmak ve ABD'yi bölgeden kovmaktır. Elbette ki, General Süleymani’nin katillerinden ve cinayet talimatı verenlerden intikam alınması lazım ve bu uygun olduğu zaman kesinlikle yapılacaktır." dedi.

Şehit General Süleymani’yi rahmet ve minnetle yad eden İslam Devrimi Lideri, Şehit Kasım Süleymani’yi “İslam ümmetinin kahramanı” olarak nitelendirerek, "İslam dünyasında küresel istikbara karşı direnişin olduğu her yerde kod isim 'Şehit Süleymani' dir. Şehit Süleymani, Müslüman halklar arasında direniş yöntemiyle istikbar güçlerine karşı mücadele modelini yaygınlaştırmıştır." ifadesini kullandı. 

İmam Hamenei ABD'nin Batı Asya'da düştüğü duruma da işaret ederek şunları söyledi: ''ABD başkanı dedi ki, ‘Ortadoğu’da 7 trilyon dolar harcadık fakat hiçbir şey elde edemedik.’ Sonunda o (Trump) Irak’ta bir askeri üsse gecenin karanlığında gitmek zorunda kaldı ve orada sadece birkaç saat kalabildi. Tüm dünya biliyor ki, ABD Suriye ve özellikle Irak’ta hedeflerine ulaşamadı. Bu büyük işin kahramanı, Süleymani idi ve bu iş onun zamanında gerçekleşti. Kasım Süleymani şecaatli, direnişçi, maneviyatlı, ihlaslı, dirayetli, kıvrak zekalı, fedakar ve isar sahibi biriydi.’'

Devrim Lideri, yetkililere ve İran halkına hitap ederek, “Her alanda güçlü olun, düşmana güvenmeyin, ulusal birliği koruyun ve yaptırımları ortadan kaldırmaktan daha çok onu etkisiz hale getirmeye çalışın” tavsiyesinde bulundu.

Ayetullah Hamanei, sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomi, bilim, teknoloji ve savunma dahil tüm alanlarda güçlü olmalıyız, çünkü güçlü olmazsak düşmanın bize yönelik izlediği saldırganlık tavrı sürecektir.

Vatandaşların sorunlarının ve ülke geleceğinin düzeltilmesi için onun ya da bunun vaatlerine asla güvenmeyin, çünkü onlar iyilik değil kötülük vaat ediyor ve düşmanlıkları unutulmamalı.

Trump ve Obama’nın size ne yaptığına tanıklık ettiniz. Düşmanlıkları sadece Trump hükümeti için geçerli değil ve onun gitmesiyle bitmeyecek. Obama hükümeti de size ve İran halkına kötülük yaptı."

'Yaptırımları etkisiz hale getirmeye çalışın'

Ayetullah Hamanei, İranlı yetkililere hitap ederek, "Yaptırım uygulamak düşmanın elindedir, ancak onu etkisiz hale getirmek bize bağlıdır. Dolayısıyla yaptırımları ortadan kaldırmaktan daha çok onların etkisiz hale getirilmesine odaklanmalıyız. Elbette ki, yaptırımları ortadan kaldırmak için çalışılmaması gerektiğini söylemiyoruz, çünkü bu mümkün olursa bir saat bile ertelememeliyiz. Fakat yaptırımların kalkması meselesi 4 yıldır ertelenmiştir. 2016 yılında tüm yaptırımların tamamen kaldırılması gerekiyordu. Ama gerçekleşmedi ve tersine daha da arttırıldı." diye konuştu.

Ayetullah Hamanei, üç Avrupa ülkesinin İran tutumunu eleştirdi

E3 olarak bilinen İngiltere, Almanya ve Fransa'nın İran tutumunu da eleştiren İslam Devrimi Lideri, “Üç Avrupa ülkesi de son derece rezil, kötü niyetli ve ikiyüzlü olduğunu gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

mehrnews/kudusgunu

Yorumlar