KARABAĞ SAVAŞI ŞEHİTLERİ İÇİN TAHRAN'DA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ (FOTO)

Azerbaycan Cumhuriyeti Dağlık Karabağ savaşı şehitleri için ilk anma töreni, Tahran'ın Rey ilçesindeki Hazreti Abdulazim Hasani'nin kutsal türbesinde yapıldı. 

Görüntülenme: 1930 Tarih: 15 Aralık 2020 06:53
KARABAĞ SAVAŞI ŞEHİTLERİ İÇİN TAHRAN'DA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ (FOTO)

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Dağlık Karabağ savaşının şehitleri için ilk anma töreni, İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki dostane ilişkileri güçlendirmek, aynı zamanda öncelikle halkın istekleri ile dayanışma oluşturmak ve Veliyyi-Fakih'in Dağlık Karabağ hakkındaki görüşlerini anlatmak amacıyla Tahran'ın Rey ilçesinde Hz. Abdulazim Hasani türbesinde yapıldı. 

Törene şehit aileleri, bürokratlar, üst düzey askeri yetkililer, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, milletvekilleri, İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (SEPAH) Kudüs Kuvvetleri Komutan Yardımcısı  General Muhammad Hicazi, Tahran Cuma İmamı Hüccetul-Islam Sıddıki ve İran'da yaşayan Azerbaycanlılar katıldı. 

44 gün süren Karabağ savaşında şehit düşen 2.783 Azeri şehidi anıldı.

Törende Karabağ'da şehit edilen tüm Azerbaycan askerlerinin fotoğrafları ve İslam Devrimi'nin Büyük Lideri Ayetullah Hamaney'in Ermenistan'ın işgal altındaki Azerbaycan topraklarını terk etmesi gerektiği konusundaki konuşması gösterildi.

Karabağ savaşı şehitlerinin anısını hatırlatan Hüccet-ül-İslam Sıddıki, şehitlerin şecaat ve fedakarlıklarıyla Azerbaycan'a şan ve şeref kazandırdıklarını belirterek, "O şehitler, İranlı Azerbaycanlıları da mutlu ettiler. Şehitler asla unutulmaz, şehidin kanı her zaman kaynar ve refah yaratır. Onlar canlarını verdiler, topraklarını kurtardılar. İmam Hamenei Azerbaycan'ı resmen destekledi ve Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu ve Azerbaycan'a iade edilmesi gerektiğini söyledi. Ermenistan işgal edilen toprakları iade etmelidir. Bugün bu zafer sadece Azerbaycan'ın değil, İslam'ın da zaferidir."

Törenin sonunda iki ülkeden katılımcılar, Kudüs-ü Şerif'in de Karabağ'ın kurtulduğu gibi Siyonist rejiminin işgalinden bir an önce kurtulup İslam Ümmetinin kollarına dönmesini dilediler.

Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında 44 gün süren savaşın sonunda Cebrayil, Fizuli, Gubadlı, Laçin, Şuşa, Ağdam ve Kelbecer dahil işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarının bir kısmının kurtarıldığını bir kez daha hatırlatmalıyız.kudusgunu.com

 

 

Yorumlar