FİLİSTİN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ: SİYONİST REJİMLE UZLAŞAN FAS İHANET İÇİNDE

İran Cumhurbaşkanlığı Filistin Araştırmaları Merkezi, bölgedeki bazı işbirlikçi Arap rejimlerinin terör rejimi İsrail ile her türlü uzlaşı ve anlaşmalarının bölgede istikrarı ve kalıcı barışı baltalama amacı taşıdığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1854 Tarih: 14 Aralık 2020 04:53
FİLİSTİN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ: SİYONİST REJİMLE UZLAŞAN FAS İHANET İÇİNDE

Sözkonusu  merkez tarafından yayınlanan bildiride, Fas ve terör rejimi İsrail arasında varılan son uzlaşıya temas edilirken, ''bu girişim bir diğer Arap ülkesinin zayıf tutumunun bir göstergesidir ve ABD ile siyonist rejimin desteğinde kendi baskıcı yönetimlerini güçlendirmek istiyorlar' cümlesine yer verildi.

Filistin Araştırmalar Merkezi, bildiride ayrıca, ırkçı İsrail ile Fas arasında varılan son uzlaşının aslında, taraflar arasında yıllardır süren gizli askeri ve casusluk alanlarındaki yakın işbirliği ve ilişkilerin ardından gerçekleştiğine temas edildi.

Bildiride, Fas'ın bu anlaşmasının kesinlikle kabul edilemeyeceği ve bu uzlaşının bir ihanet girişimi olduğuna temasla, ''bu gibi girişimler, zayıf ve kukla Arap rejimlerinin bölgede  kalıcı barışı ve güvenliği zayıflatma amaçlıdır' denildi. 

Filistin Araştırmalar Merkezi, Fas halkına,  İslam'a bağlılıkları ve taahhütleri doğrultusunda Filistin Meselesi'ni kendi milli meseleleri olarak görerek, birlik ve beraberlik içinde ihanetlere karşı itirazlarını göstermeleri ve mücadele etmeleri çağrısında bulundu. 

parstoday

Yorumlar