İSMAİL HENİYYE'DEN HAMAS'IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas hareketinin, gerçekte Filistin halkının yolunu, uzun soluklu mücadele ve İzzeddin el'Kassam şehitlerinin davasını sürdürmek amacıyla kurulduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1545 Tarih: 14 Aralık 2020 12:54
İSMAİL HENİYYE'DEN HAMAS'IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hamas'ın 33'üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle harekete bağlı El-Aksa Televizyonu'na konuşan Heniyye, "Filistin yönetiminin, önceki kararından geri adım atarak ırkçı İsrail'le yeniden güvenlik iş birliğine başlaması, arzuladığımız uzlaşının gerçekleşmesinin önünde büyük bir engel oluşturdu." dedi.

Filistin meselesinin "sözde Yüzyılın Anlaşması planı, Filistin topraklarının ilhak edilmesi ve normalleşme anlaşmaları" kanallarıyla tasfiye edilmeye çalışıldığına vurgu yapan Heniyye, bunlara karşı gelebilmek için ulusal bir birlik ortamı oluşturmaya hazır olduklarını kaydetti.

Siyonist İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla ilgili de konuşan Heniyye, Hamas'ın ve diğer direniş gruplarının, tutukluların özgürlüğüne kavuşması için sessizce ve bilinçli bir şekilde çalıştığını dile getirdi.

Filistin yönetimi, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, ırkçı İsrail'le güvenlik iş birliğine yeniden başlayacağını bildirmişti.

Özerk Filistin Yönetimi başkanı Mahmud Abbas, 19 Mayıs'ta, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planının ardından Filistin yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ), ırkçı İsrail ve ABD ile imzaladığı güvenlik dahil tüm anlaşmalardan çekildiğini açıklamıştı.

parstoday

Yorumlar