SAMİ EBU ZUHRİ: HAMAS FİLİSTİN HALKININ UMUDUDUR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Hamas’ın direniş yolunda muazzam başarılar elde ederek Filistin halkının umudu ve sığınağı haline geldiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1496 Tarih: 14 Aralık 2020 16:27
SAMİ EBU ZUHRİ: HAMAS FİLİSTİN HALKININ UMUDUDUR

Filistin davasının tanınan simalarından olan Ebu Zuhri, İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) 33'üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Filistin Enformasyon Merkezi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Ebu Zuhri, Hamas’ın başarılarının başında, İsrail işgaline karşı direniş mücadelesini aktif hale getirmek, direnişi Filistin halkının kültürüne dönüştürmek ve Gazze’yi özgürlüğüne kavuşturmak geldiğini ifade etti.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nin, 2005 yılında İsrail işgalinden kurtarılmasından sonra üç defa İsrail’in işgal girişimine maruz kaldığını hatırlatan Ebu Zuhri, her defasında Hamas hareketinin işgal güçlerine engel olduğunu, heveslerini kursaklarında bıraktığını ve İsrail ordusunu yenilgiye uğrattığını belirtti.

Bütün bu gelişmelerle birlikte bir güç birikiminin olduğunu ve işgal güçleri karşısında girilen savaşlarda önemli başarılar elde edildiğini vurguladı. Bu yüzden siyonist işgal güçlerinin Hamas'ın direnişini kırmak ve Gazze'yi yeniden işgal etmek için yaptığı üç girişimin üçünün de başarısız kaldığını belirtti. 

Ebu Zuhri, siyasi alanda da Hamas'ın ulusal projenin bir kalesi görevi gördüğünü ve özerk yönetimin işgal rejimiyle güvenlik ve ekonomi alanlarında yaptığı işbirliğinden kaynaklanan zaafın önünü açtığı tasfiye projelerinin önünü kesmeyi başardığını vurguladı. 

Ebu Zuhri, Hamas'ın ümmetin umudu ve adresi olduğuna ve Filistin davasının arkasında yeniden toplanmasına vesile olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar