SİYONİST GÜÇLER GAZZE SINIRINDA FİLİSTİNLİ ÜÇ GENCİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri bugün Gazze Şeridi'nden üç Filistinli genci, Gazze Şeridi ile 1948'de işgal edilmiş bölge arasında sınır kabul edilen güvenlik tellerini geçtikleri iddiasıyla gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1670 Tarih: 13 Aralık 2020 20:09
SİYONİST GÜÇLER GAZZE SINIRINDA FİLİSTİNLİ ÜÇ GENCİ ESİR ALDI

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri gözaltına alınan gençlerde herhangi bir silah bulunmadığını, sadece soruşturma amacıyla gözaltına alındıklarını açıkladı. 

İsrail işgal güçleri zaman zaman iş amacıyla Gazze Şeridi'nden 1948'de işgal edilmiş bölgeye sızmaya çalışan Filistinli gençleri yakalıyor ve gözaltına alıyor. 

İşgal rejimi Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin sınır çizgisi olarak belirlenen tellerin 300 metre ilerisinden daha yakına yaklaşmalarına izin vermiyor. İşgal yönetimi bu alanı tecritli alan olarak isimlendiriyor ve bu kadar mesafeden daha ileriye gidenlere ateş ediyor. 

Ancak Gazze'nin abluka altında olması ve işsizlik sebebiyle hayat şartlarının çok ağır olmasından dolayı bazen Filistinli gençler geçici işler bulma ümidiyle, bütün tehlikeleri göze alarak sınırdan sızma girişiminde bulunabiliyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar