VELAYETİ: FAS İSLAM DÜNYASINA İHANET ETTİ

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, "Fas'ın Siyonist rejim İsrail ile ilişkilerinin normalleşmesi"ne tepki gösterdiği mesajında, bu girişimin ​​İslam dünyasına ihanet olduğunu belirterek, kınadı. 

Görüntülenme: 1402 Tarih: 12 Aralık 2020 16:27
VELAYETİ: FAS İSLAM DÜNYASINA İHANET ETTİ

İSNA'ya göre, Velayeti dün yayınladığı mesajında Fas'ın bu girişimini kınarken, ırkçı İsrail ve Fas arasında ilişkilerin normalleşmesine dair yapılan açıklama, aslında ABD-Fas ve Siyonist rejim üçgeni arasında olmuştur' derken, ''Bu anlaşma, Fas'ın İslam'a, Filistin davasına ihanettir, Filistinlilere hançer saplamak, Müslümanların haysiyetini uluslararası Siyonizme satmaktır. Bu anlaşma,  ABD tarafından, Fas'ın Sahra Çölü'ndeki egemenliğini tanımasıyla karşılığında olmuştur'' cümlesine yer verdi.

Velayeti, Amerika'nın siyonist İsrail'in bölgede güvenliğini temin etmeye dair garanti eden stratejisinin yenilgiye uğramasının ardından, 'ABD'nin bu stratejisi terör rejiminin güvenliğini temin etmediği gibi bu işgalci rejimin kuruluşundan bu yana güvenliği açısından en tehlikeli şartlara gelmiştir ve bu rejimin güvenliği daha kırılgan olmuştur. Zira corona virüs başta olmak üzere bu rejimin siyasetleri, bu rejimin iktisadi açıdan çok kötü şartlara düşmesine neden olmuş ve bunun açık örneği de Netanyahu aleyhinde gösterilerdir. Öyle ki bu rejimde hükmet dikiş tutmamaktadır'' dedi.

Velayeti açıklamasının devamında "Çok uzak olmayan bir gelecekte, İslami Uyanış türünden halk ayaklanmaları göreceğiz, Enver Sedat, İran Şahı Hüsnü Mübarek gibi Filistin davasının önceki hainleri gibi Amerikan planlarını ve stratejilerini bozguna uğratan hareket her geçen gün büyüyor.  İslami direniş hareketi ve milletlerin uyanması daha da yeşeriyor.''

parstoday

Yorumlar