TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRİN TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal yetkilileri, Ramallah'ın doğusundaki Ayn Yebrud köyü sakinlerinden ve hapishanedeki en genç idari tutuklu olan Süleyman Kataş'ın 4 aylık idari tutukluluk süresini dördüncü kez yenileme kararı aldı. 

Görüntülenme: 2054 Tarih: 11 Aralık 2020 15:46
TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRİN TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

17 yaşındaki esir Süleyman’ın babası Salem Kataş, yaptığı basın açıklamasında, Damon hapishanesinde bulunan oğlunun bu ayın 17’sinde bırakılması gerektiğini ancak işgal güçlerinin idari tutukluluk süresini 4. kez 4 ay şeklinde yenilediğini belirtti.

Siyonist işgal güçleri geçen yıl 16 Aralık'ta, Filistinli çocuk Süleyman Kataş’ı evinde gözaltına alıp ardından hakkında idari tutukluluk kararı verdi.

1967'den Haziran 2020'ye kadar tutuklanan Filistinli sayısı bir milyonu aşarken Filistinli çocukların gözaltı vakasının ise 50 bini aştığı kaydedildi.

Tutuklama ve soruşturma merkezlerinde çok sayıda Filistinli çocuğun yanı sıra, yaşları 14 yaşın altında olduğu için özel sosyal merkezlerde işgal güçlerince tutulan çok sayıda Kudüslü çocuk bulunmakta.

Bu çocuklar, uluslararası hukuk kurallarına ve Çocuk Sözleşmesi'ne aykırı olarak, temel haklarını ihlal eden ve geleceklerini riske sokan, işkencelere, haksız yargılamalara ve insanlık dışı muamelelere maruz kalıyor.

İsviçre merkezli Dünya Çocukları Koruma Hareketi, her yıl 500 ila 700 Filistinli çocuğun İsrail askeri mahkemelerinde yargılandığını açıkladı.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde halen 160 çocuk esir bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar