SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen beldesinde Yahudi yerleşimcilerin tehdidi altındaki toprakları işlemek ve ağaçlandırmak üzere düzenlenen bir etkinliğe saldıran İsrail işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 1544 Tarih: 11 Aralık 2020 18:49
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

Belde Meclis Başkanı Abdürrahman Hanini, söz konusu çatışmalarda iki Filistinli gencin gerçek mermilerle vurulduğunu, işgalci askerlerin attığı ses ve gaz bombalarından ise 15 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini belirtti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, ağaç dikmek için şehrin doğu bölgesindeki topraklarına gitmeye çalışan Filistinli vatandaşları engellemeye çalıştığını söyledi.

Kaynaklar, Filistinlilerin İsrail işgal güçlerinin kontrol noktalarına rağmen işgal tehdidi altındaki topraklarının bir kısmına ulaşabildiklerini, Cuma namazı kılıp alana ağaç, buğday ve arpa ekmeyi başardıklarını belirtti.

Beyt Decen beldesi, Ürdün Vadisi'nde ve 1969'dan beri beldenin topraklarını çalan "Hamra" Yahudi yerleşim merkezine yakın dağlarda binlerce dönümlük tarım arazisini kaybetti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar